Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 08 Kasım 2018 - 17:58 Yorum: 0

Bakan Pakdemirli: “Üretici ve tüketici arasındaki değer zinciri hakkaniyetli olmalı”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Ürün tarlada 1 lira, tüketici de 4 lira, bizde diyoruz ki tarlada 2 liraya satsın üretici tüketici de 4 liraya yemesin...

Bakan Pakdemirli: “Üretici ve tüketici arasındaki değer zinciri hakkaniyetli olmalı”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Ürün tarlada 1 lira, tüketici de 4 lira, bizde diyoruz ki tarlada 2 liraya satsın üretici tüketici de 4 liraya yemesin 3 liraya yesin" dedi.

Kahramanmaraş'ta Tarım Çalıştayı'na katılan Bakan Pakdemirli, tarım sektöü temsilcileriyle buluştu. Burada konuşan Pakdemirli, yerel anlamda ekonominin güçlenmesi için üreticinin ürününü zincir mağazalarında satabilmesinin gerekliliğini vurguladı. Pakdemirli, "Hep bu örneği veriyorum, ürün tarlada 1 lira, tüketici de 4 lira, bizde diyoruz ki tarlada 2 liraya satsın üretici tüketici de 4 liraya yemesin 3 liraya yesin. Amacımız buradaki değer zincirinde herkes hakkaniyet payını alsın ama fazladan bir şey olmasın ve israf olmasın. Bu konuyla ilgili hal yasasını çalışıyoruz, önümüzdeki yıllarda da perakende yasasıyla ilgili yeni değişiklikler olabilir. Bana göre yerel ekonomi kalkındırmak anlamında, eğer Kahramanmaraş'taki zincir mağazaya arka tarladaki ürettiği ürününü eğer götürüp orada satabiliyorsa işte o zaman yerel ekonomiyi kalkındırmış bulunuyoruz. O zaman da birçok israftan kurtulmuş oluyoruz. Bu konuyu da paydalarımız ile konuşuyor olacağız" diye konuştu.

"Balık etinde 2023 hedefine ulaştık"

Büyük ve küçükbaş hayvan sayısının önemli ölçüde arttığını söyleyen Pakdemirli yakın zamanda kırmızı et ithalatının biteceğini de söyledi. Balık eti ithalatının şimdiden 2023 hedeflerinde bulunduğunu kaydeden Bakan Pakdemirli, "9 milyon olan büyükbaş hayvanımız 16 milyona çıktı, 30 milyon olan küçükbaş hayvanımız ise 45 milyona çıktı. Aslında burada bir başarı hikayesi var. Önümüzdeki günlerde tanıtacağımız tarımda milli birlik projesinin içinde ayrıntılarını bulacaksınız. 2021 yılının sonlarına doğru bir daha et ithaline ihtiyacımız olmayacak. Kanatlı üretimde 400 milyon dolar ihracatımız var, balık etinde 1 milyar dolar ihracatımız var ki bu 2023 hedeflerimizden bir tanesidir. Vatandaşa hayır demeyi yasaklıyorum. Yetkilisiniz yapacaksınız vatandaşın işini. Yapamıyorsanız bir üstüne çıkaracaksınız. O da yapamıyorsa bana kadar getireceksiniz. Türkiye büyük memleket coğrafya biraz kadar ve bu coğrafya da problem bitmiyor. Orta ve uzun vadede Türkiye'yi ben çok iyi görüyorum. Ban göre 21. Yüzyılda dünyanın refahından çok iyi pay alması lazım diye düşüyorum" dedi.

Bakan Pakdemirli: “Üretici ve tüketici arasındaki değer zinciri hakkaniyetli olmalı”

Bakan Pakdemirli: “Üretici ve tüketici arasındaki değer zinciri hakkaniyetli olmalı”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber