Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 11 Mayıs 2016 - 15:24 Yorum: 0

Bakan Sarı: "Yeter Ki Azmedin, Yeter Ki Hayal Edin, Yeter Ki Biz Varız Deyin"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, fiziksel engelli gençlere, "Yeter ki azmedin, yeter ki hayal edin, yeter ki "biz varız" deyin. Bizler de devletimizin...

Bakan Sarı: 'Yeter Ki Azmedin, Yeter Ki Hayal Edin, Yeter Ki Biz Varız Deyin'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, fiziksel engelli gençlere, "Yeter ki azmedin, yeter ki hayal edin, yeter ki "biz varız" deyin. Bizler de devletimizin bize verdiği tüm imkanları sizler için seferber edelim" dedi.

İl Bank tarafından Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen "Engelliler ile El Ele" programı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in katılımıyla gerçekleşti. Programda konuşan Bakan Sarı, insanların kendilerine çizecekleri yolu fiziksel özelliklerinden çok fikirleri, hayalleri ve inançlarıyla bulduklarını vurgulayarak, "Bazende bu yolu örnek aldığımız kişiler şekillendirirken bizi bambaşka noktalara taşıyabilirler. Çünkü örneğiniz ne kadar güçlüyse sizin de hedefe ulaşmaktaki azminiz o kadar büyük olur" dedi.

Fiziksel engelli sanatçılardan örnekler veren Sarı, "Daha yolun başında olan, hayata dair hayallerini gerçekleştirmek için kendisine yollar çizmeye çalışan genç simalar, lütfen unutmayın engel kişi ve o kişinin hayata bakış açısına göre farklılık taşır. Onlar başardı, sizler de başaracaksınız. Yeter ki azmedin, yeter ki hayal edin, yeter ki "biz varız" deyin. Bizler de devletimizin bize verdiği tüm imkanları sizler için seferber edelim" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra engelli öğrencilerin oluşturduğu halk oyunları ekibi ve mehter takımı gösteri yaptı. Gösteriden sonra çeşitli dallarda birinci olan engelli şampiyonlara ve yılın annesi seçilen Filiz Tokaç'a plaketleri takdim edildi. Üç engelli çocuğa da tekerlekli sandalye hediye edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber