Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 05 Eylül 2018 - 19:48 Yorum: 0

Bakan Selçuk, G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere Arjantin’e gitti

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Arjantin'in dönem başkanlığında düzenlenen G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı'na...

Bakan Selçuk, G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere Arjantin’e gitti

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Arjantin'in dönem başkanlığında düzenlenen G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Arjantin'in Mendoza şehrine gitti.

G20, dünyanın en büyük 19 ekonomisi ile Avrupa Birliği'nden oluşuyor. G20 kapsamında 6-7 Eylül 2018 tarihlerinde düzenlenen Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı ilk kez 2010 tarihinde ABD'nin ev sahipliğinde yapılmıştı.

Altıncısı 2015'te Türkiye'nin dönem başkanlığında Ankara'da gerçekleştiren G20 Çalışma ve İstihdam Bakanları toplantısının dokuzuncusu Arjantin'de gerçekleştirilecek. Toplantıya G20 üyesi ve davetli ülke bakanları, uluslararası kuruluşların üst düzey yöneticileri ile sosyal taraf temsilcileri katılacak.

"Kapsayıcı, adil ve sürdürülebilir işlerin geleceği için fırsatların güçlendirilmesi" ana başlığı altında yapılacak toplantıda Bakan Selçuk, "Sosyal Korumanın Güçlendirilmesi yoluyla İnsana Yakışır İşlerin ve Kapsayıcı bir Geleceğin Teşvik Edilmesi" ve "İşin Geleceğinde Cinsiyet Eşitliği" konulu oturumlarda konuşacak. Türkiye'deki çalışmalar hakkında bilgi verecek.

Bakanlar toplantısının ardından kabul edilecek Bakanlar Bildirgesi, istihdam alanında yapılan çalışmaların nihai çıktısı olarak kayda geçecek.

Öte yandan bu sene ilk kez Eğitim ve İstihdam Bakanları G20 platformunda bir araya gelerek kapsayıcı bir gelecek için becerilerin geliştirilmesi, politika birliği, hükümet yaklaşımları ve sosyal diyalog konularında fikir alışverişinde bulunacak. Ardından da ortak bildirge kabul edilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber