Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
11:19 Karavan Park, 36 farklı ülkeden 2 bine yakın misafir ağırladı11:16 Selçuk, tarım politikaları çalıştayına ev sahipliği yapacak11:15 Küçükçekmece’de bulunan bir kuyumcu 3 şahıs tarafından soyuldu. Soyguncul...11:15 ’TAYK-CarrefourSA Kupası’ ile TAYK 2024 Trofesi başladı11:14 Genç motokuryenin ölümüne sebep olan ehliyetsiz sürücüye verilen ’ev hapsi’...11:11 Elazığ’da süne ile mücadele çalışmaları başladı11:11 İŞKUR Muğla İl Müdürlüğü İstihdam Teşvikleri için sahada11:11 Minik eller mesleki kurslarla hayal ettiklerini üretti11:11 BUÜ’de tez yazımı ve atıfların önemi konuşuldu11:10 Teleferik kazasında hayatını kaybeden Memiş Gümüş ve ailesinin kabine biniş...11:10 Terörden temizlenen dağlarda yetişen otlar adeta şifa deposu11:09 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu İzmir Etabı 27 Nisan’da11:08 İstanbul’da lüks otomobil kaçakçılığı operasyonu: 20 Kişi yakalandı11:07 Görmese de yaptığı müzikle mutluluklara tanık oluyor11:06 PKK’nın Türkiye yapılanmasındaki uzantılarına 3 ilde operasyon: 9 gözaltı11:06 Bağcılar’da yaklaşık 10 metre yükseklikten düşen işçi yaralandı11:05 Kavaklı köyü sakinleri “madenlere” karşı eylem başlattı11:05 Kavaklı köyü sakinleri “madenlere” karşı eylem başlattı11:05 Kontrolden çıkan otomobil takla atarken, sürücüsü yaralandı11:05 Kemer’in çocuklarından Cumhuriyet ve Atatürk’e vefa konseri
23 Nisan
Siyaset 20 Haziran 2018 - 15:58 Yorum: 0

Bakan Soylu: "Allah’ımıza şükürler olsun cumhurbaşkanımızın yüzünü kara çıkartmadım"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görevinin 3'te 2'sini Doğu ve Güneydoğu'da geçirdiğini ifade ederek, "Cumhurbaşkanımız bana dedi ki, "buradan çıkma,...

Bakan Soylu: 'Allah’ımıza şükürler olsun cumhurbaşkanımızın yüzünü kara çıkartmadım'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görevinin 3'te 2'sini Doğu ve Güneydoğu'da geçirdiğini ifade ederek, "Cumhurbaşkanımız bana dedi ki, "buradan çıkma, ve bu meselelerin çözümü için elinden geleni ardına koyma, cesur ol'. Ve Allah'ımıza şükürler olsun onun yüzünü kara çıkartmadık, milletimizin yüzünü kara çıkartmadık" dedi.

Seçim çalışmalarına aralıksız devam eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fatih'te bir otelde düzenlenen yemekte, kanaat önderleriyle bir araya geldi. Davetlilerle sohbet eden Soylu, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin kaderi açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

"Bu ülkede rahat bir şekilde ben Aleviyim demek imkansızdı"

Programda Konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün Alevi Dedeleriyle birlikte olduğunu ifade ederek, "Bu ülkede rahat bir şekilde ben Aleviyim demek, hele ailenin dışında kendini tarif edebilmek imkansızdı. Bugün herkes kendisini tarif edebiliyor. Rahatça ben Alevi'yim diyor. 2002 yılında cümleler şöyle başlardı; ben Kürdüm ama diye başlardı. Çünkü oluşturulan baskı buydu. Bizim doğru kurmamız gereken cümle buydu gibi bize öğretilmişti. Ama bugün herkes istediği gibi kendisini tarif edebiliyor. Bu ülkeyi hep bunun üzerine yormuşlardı. Ve Tayyip Erdoğan büyük bir devrimcilikle, ve büyük bir maharetle bu ülkeyi yoranların elinden bu bahanelerin hepsini, hem de tam da bizim değerlerimize ve medeniyetimize uygun bir şekilde çekti, aldı. Türkiye bu zihniyet devrimini yaşarken bir tek kimsenin burnu kanadı mı? Hayır. Çünkü Türkiye'yi yöneten lider milletini iyi bilen, milletinin taleplerini iyi bilen ve bu meseleleri cesaretle atabilen, adımını çekimser bir şekilde atmayan bir liderdir. Bunlar bizim 50 yılda çözeceğimiz meseleler değildir. Biz 50 yıl da çözemeyeceğimiz meseleleri bugün çözdük" diye konuştu.

"Türkiye büyük bir zihniyet devrimi gerçekleştiriyor"

Dün Alevi Dedelerinin kendisine söylediklerini aktararak konuşmasını sürdüren Soylu, "Alevi dedeleri "çalıştaylar sonuçsuz çıktı" dedi. Dedim ki yanlış düşünüyorsunuz. Öyle kolay değil. Kerbela'dan bu güne kadar gelen bir büyük meseleyi Tayyip Erdoğan ve AK Parti'nin 5 yılda, 10 yılda çözmesini istiyorsunuz. Haksızlık ediyorsunuz. Ama bugün, bir taraftan Cemevlerinin hukuki statüsü hakkında adım atıldı. Meseleyi ne olursunuz tek taraflı görmeyin dedim. Meselenin, Kerbeladan bu güne kadar gelen bir Sünni tarafı bir Alevi tarafı vardır. Buna sadece kendi cephenizden bakmayın. Önemli olan arabayı duvara toslatmamaktır. Önemli olan yanlış bir adım atıp, on yıllarca telafi edilemeyecek bir maliyetle milletimizi tekrar karşılaştırmamaktır. Bunlar kritik meselelerdir. Ne olursunuz meselelere bu açıdan bakın. Türkiye büyük bir zihniyet devrimi gerçekleştiriyor. Ve bu zihniyet devrimini yaparken de esas itibariyle ifade etmek istiyorum ki, bu zihniyet devrimini reyiyle, oyuyla, sandıkla ve demokrasi ile beraber gerçekleştiriyor" şeklinde konuştu.

"Allah'ımıza şükürler olsun cumhurbaşkanımızın yüzünü kara çıkartmadım"

İçişleri Bakanlık görevinin 3'te 2'sini Doğu ve Güneydoğuda geçirdiğini ifade eden Soylu, "Cumhurbaşkanımız bana dedi ki, buradan çıkma, ve bu meselelerin çözümü için elinden geleni ardına koyma, cesur ol. Ve Allah'ımıza şükürler olsun onun yüzünü kara çıkartmadık, milletimizin yüzünü kara çıkartmadık" ifadelerini kullandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber