Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 29 Mart 2017 - 14:23 Yorum: 0

Bakan Soylu: “Bizim ülkemizde hiçbir Avrupa ülkesinin liderinin kafasına silah dayalı posteri asılmadı”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de hiçbir Avrupa ülkesi liderinin kafasına silah dayalı posterinin asılmadığını belirterek, "Ortada bir tansiyon...

Bakan Soylu: “Bizim ülkemizde hiçbir Avrupa ülkesinin liderinin kafasına silah dayalı posteri asılmadı”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'de hiçbir Avrupa ülkesi liderinin kafasına silah dayalı posterinin asılmadığını belirterek, "Ortada bir tansiyon varsa bunu ortaya çıkartan biz değiliz" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Pursaklar Belediyesi Saray Kültür Merkezinde düzenlenen "Türk İslam Geleneğinde Devlet Yönetimi" konulu panele katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Bakan Soylu, "Doğu ve Güneydoğu'da hain ve cani terör örgütü 13 yaşındaki kızlarımızı terör eğitimi vermek ve terörist yapabilmek için annesinin sevgisine ihtiyacı olduğu, annesinin saçlarını okşamasına ihtiyacı olduğu yaşta onları dağa kaçırıyorsa bu bizim sorumluluğumuzdur. Kimseye bu sorumluluğu atmıyoruz. Çok net söylüyorum, oradaki annelere sesleniyorum; eğer bunu bundan sonra yaparlarsa bu İçişleri Bakanlığı bize haram olsun" dedi.

"Bu tansiyon düşmelidir"

Türkiye'nin 16 Nisan teklifinin basit bir iç siyasi iktidar meselesi olmadığını kaydeden Soylu, Batı'nın sergilediği tutuma değinerek şunları söyledi:

"Bu tepki bize analizlerin ne kadar doğru olduğunu ispat etmektedir. Tamamen iç meselemiz olduğu bir noktada ne oldu da Avrupa ülkeleri bütün diplomasi kurallarını hiçe sayıyor, konsolosluğumuza girme izni verilmiyor, Almanya Başbakanı koşa koşa gidip bizi ABD'ye şikayet ediyor. Neredeyse bütün AB ülkeleri 16 Nisan için tek tek görüş bildiriyor. Size de garip gelmiyor mu? Sadece anayasamızda 18 madde değiştireceğiz ve yeni bir hükümet sistemine geçeceğiz. Bunu Türkiye'de yapıyoruz. Biz Almanya'nın, Hollanda'nın anayasasını değiştirmiyoruz ama Avrupa'da neredeyse kıyamet kopuyor, gösteri yürüyüşleri yapılıyor. Türkiye bundan rahatsız olmamalı. Bunu istikametinin doğruluğuna işareti olarak algılamalıdır. Bu ikaz Türkiye'ye değil, yıllardır hiçbir teröristi iade etmeyen, PKK'ya para ve silah desteği veren, 15 Temmuz'da veremedikleri tepkiyle ve sonrasında gelen değerlendirmeleriyle kendi medeniyet değerlerini inkar eden Avrupa'ya yapılmalıdır. Bu tansiyon düşmelidir ama bunun gereğini Türkiye'nin içişlerine karışan Avrupa yapmalıdır."

"16 Nisan'da bu ülkede sadece 50 gramlık oy pusulasıyla bir anayasa değişikliği ortaya koymayacağız"

İsviçre'nin başkenti Bern'de düzenlenen mitingde terör örgütlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef göstermesine ilişkin değerlendirmede bulunan Soylu, "Bizim ülkemizde hiçbir Avrupa ülkesinin liderinin kafasına silah dayalı posteri asılmadı. Avrupa'da maalesef kıymetli Cumhurbaşkanımız üzerinden böyle hain ve alçak bir poster asıldı. Ortada bir tansiyon varsa bunu ortaya çıkartan biz değiliz. 16 Nisan'da bu ülkede sadece 50 gramlık bir oy pusulasıyla bir anayasa değişikliği ortaya koymayacağız. Biz 16 Nisan'da 21. yüzyılın başından beri başladığımız ve 300 yıldır fırsatını beklediğimiz bu yükselişi devam ettirebilmek, bu ülkenin 1919'daki ve 1923'te attığı büyük adımları onlarla buluşturabilecek bir bağımsızlık sebebini ortaya koyabilecek adımı gerçekleştireceğiz. Kendileri lider zafiyeti çekerken bugün bütün dünyaya tecrübesi ve cesaretiyle birlikte "Türkiye kendi lideriyle birlikte yolculuğuna devam etmektedir" anlayışı onları çıldırtıyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber