Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Ocak 2018 - 16:38 Yorum: 0

Bakan Soylu Eskişehir’de şehit ve gazi ailelerine Devlet Övünç Madalyası takdim etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk milletinin, dünyadaki fitnenin, zulmün ve dünyaya kaosu getirmek isteyenlerin önündeki son engel kapısı olduğunu...

Bakan Soylu Eskişehir’de şehit ve gazi ailelerine Devlet Övünç Madalyası takdim etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk milletinin, dünyadaki fitnenin, zulmün ve dünyaya kaosu getirmek isteyenlerin önündeki son engel kapısı olduğunu belirterek "Dünyada bir karanlık zihniyet bu kapıyı zorlamaktadır ve bu kapı kırılırsa, zulmün önündeki son engel de kalkmış olacaktır" dedi.

Biz dizi programlara katılmak üzere öğle saatlerinde Eskişehir'e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İlahiyat Camii'nde kılınan Cuma Namazının ardından 13 şehit ve gazi ailesine Devlet Övünç Madalyası vermek üzere bir otelde düzenlenen törene katıldı. Törendeki konuşmasında, her ülkenin kendine ait manevi değerlerinin olduğundan bahseden Bakan Soylu, "Her ülkenin her milletin elbette kendine ait manevi değerleri vardır, oralardan ilham alır, güç alır, kuvvet alır. Şunu açıklıkla ifade etmek isterim ki, Müslüman toplumları dahil şehadet ve gaza kültürünü bizim kadar önemseyen, bunu neredeyse kurumsallaştıran, buna neredeyse özel bir hassasiyet gösteren, kültürünün neredeyse en üst mertebesine yerleştiren bir başka toplum, bir başka millet şu dünya üzerinde mevcut değildir. Oysa başka Müslüman ülkeler de vardır. Oralarda da şehitler vardır, ama bizdeki bakış şehide, gaziye bi,zde gösterilen özen çok daha farklıdır. Sizlerin evlatları, sevdikleriniz bizlerin kardeşlerimiz alelade hadiselerde hayatını kaybetmiş, buralardan gazi olmuş değillerdir. Burada çok farklı bir mücadele söz konusudur. Bu milletin ölüm kalım mücadelesi kendi sınırları ötesinde başka milletlerin de hayatını etkileyen bir mücadeledir. Tarih boyunca bu hep böyle olmuştur. Çok net bir şey söylemek isterim; Türk milleti, dünyadaki fitnenin, zulmün ve dünyaya kaosu getirmek isteyenlerin önündeki son engel kapısıdır. Dünyada bir karanlık zihniyet bu kapıyı zorlamaktadır ve bu kapı kırılırsa, zulmün önündeki son engel de kalkmış olacaktır. İşte evlatlarınız, bu kapıların bekçileri olmak gibi büyük bir onura büyük bir şerefe nail olmuş ve bizlere de büyük bir gururu miras bırakmışlardır" ifadelerini kullandı.

"Biz ayakları titreyen bir millet hiç olmadık"

İçişleri Bakanı Soylu, herkesin yapılanların ve gerçekleştirilenlerin farkında olduğunu kaydederek, "Hepimiz yapılanların, hepimiz gerçekleştirenlerin farkındayız. Bizim ülkemiz, yarına ait güçlü adım atmaya çalıştığı her dönemde, etrafındaki coğrafya ve dünya ile bir bütün olmaması için çelimlenmeye çalışılmıştır. Son 100 yılda bu millet güzel cumhuriyetimizi kurmuştur. Son 100 yılda bu millet milli değerlerini, manevi değerlerini, son 100 yılda bu millet kendi iradesini kendi gücünü, kendi kararlılığını birçok kez zora düşmesine rağmen hep ayakta tutmuştur. Biz bir şeyi yapmak zorundayız hep beraber, dün yaşadıklarımızı bu ülkeye yaşatılmak istenilenleri ve bu milletin üzerine yüklenen mağduriyetleri ve maliyetlerin geleceğe gitmesine fırsat vermemeliyiz. Güçlü olmalıyız, kuvvetli olmalıyız, diri olmalıyız. Biz ayakları titreyen bir millet hiç olmadık. Biz yokluk içerisinde üzerine basılıp, ayaklarıyla beraber başka bir şeye tırmandırılan ve sadece bir araç olarak görülen bir millet hiç olmadık. En zor zamanımızda dinimizden, inancımızdan, kimliğimizden, devletimizden bizi ayırmak istediler. Biz böyle bir millet değiliz. Biz batı toplumlarına hiç benzemedik . biz mezarımıza gittiğimiz zaman, mezarıyla konuşan, onla dertleşen, onun sorumluluklarını bize aktardığı zaman bu sorumlulukları omuzlarımızda hisseden bir millet olduk" şeklinde konuştu.

"Nerede bir hain, nerede bir cani varsa hepsine sahip çıkıyorlar"

Ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yabancı ülkelerin hain ve katillere sahip çıktığını da söyleyerek, "Almanya'dan Amerika'ya kadar bize fazlasını yapıyorlar. Nerede bir hain, nerede bir cani, nerede bir evlatlarımızın canına musallat olmuş katiller sürüsü varsa; hepsine sahip çıkıyorlar. Ben sizin bir kardeşinizim. Hani DEAŞ, PKK ile PYD birbirini vuruyordu? Bizi ahmak zannedenlere şuradan, şu kutlu ocaktan, şu kutlu muhabbet dergahından seslenmek istiyorum. Hani biz DEAŞ'ı destekliyorduk? Bizi kötü göstermeye, bizi dünyaya bir şekilde farklı göstermeye çalışıyordunuz. Kandil'den Afrin'e kadar kurmak istedikleri hattın, bu coğrafyanın yarınlarına nasıl musallat olacağını hep beraber biliyoruz. Nasıl birliğimizi ve beraberliğimizi zedelemek istediklerini hep beraber biliyoruz" dedi.

Konuşmasının ardından Bakan Soylu 13 şehit ve gazi ailesine Devlet Övünç Madalyalarını takdim etti.

Bakan Soylu Eskişehir’de şehit ve gazi ailelerine Devlet Övünç Madalyası takdim etti

Bakan Soylu Eskişehir’de şehit ve gazi ailelerine Devlet Övünç Madalyası takdim etti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber