Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 23 Mayıs 2018 - 23:33 Yorum: 0

Bakan Soylu şehit ve gazi aileleriyle iftar programına katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eğer bugün Türkiye ayakları üzerinde durabiliyorsa, oluşturulan bütün projelere karşı, ekonomik saldırılara karşı,...

Bakan Soylu şehit ve gazi aileleriyle iftar programına katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eğer bugün Türkiye ayakları üzerinde durabiliyorsa, oluşturulan bütün projelere karşı, ekonomik saldırılara karşı, terör saldırılarına karşı, kültür saldırılarına karşı maneviyatını, gücünü, zenginliğini ayakta tutuyorsa biliniz ki bunun sebebi sizsiniz" dedi.

Polis Kolejinde gazilerin katılımıyla "Şehit ve Gazi Aileleri İftar Programı" düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, ezanın okunduğunda davetlilerin oruçlarını açmasıyla devam etti. İftardan sonra programda bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu köklü tarihin büyük insanları, bir şekilde şehitlik ve gazilik sıfatına heves etmişlerdir. Bir tarafta Osman Gazi, bir tarafta Gazi Mustafa Kemal, iki devletimizin iki kurucusu da gazilik unvanını bir şeref madalyası olarak taşımışlardır. Gazi olmak bizim kültürümüzün, bizim inancımızın tam olarak örtüştüğü bir haldir. Çünkü bizim inancımız, değerlerimiz, bireyselliğin karşısında olan değerlerdir. İşte bizi ayakta tutan budur. Başımıza gelen yüzlerce badireden, kapımıza dayanmış yedi düvel ordularından savaşlardan başı dik, onurlu ve ayakta çıkmazdık" ifadelerini kullandı.

"Bu devlete çok tezgahlar kurdular, çok saldırdılar ama Cenab-ı Hak bizi olduğumuzdan daha güçlü kıldı ve biz bunların hepsini atlattık" diyen Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ellerinde sadece Türk bayraklarıyla sokağa çıkmış insanların bir gece tankları ve F-16'ları alt etmesinin başka türlü izahı olabilir mi? Gücü veren Allahtır. Çanakkale Savaşı'nda da böyle olmuştur, Kurtuluş Savaşı'nda da böyle olmuştur. Sütçü İmam da, Nene Hatun da, Seyit Onbaşı da böyle başarmışlardır. Bizler de bu aziz millete bu vicdan ve merhamet olduğu için gaziye gazaya, şehadete değer verdiğimiz için bugün ayaktayız. Türkiye bugün olağanüstü bir mücadelenin içindedir. FETÖ, PKK, PYD, DEAŞ gibi küresel terör örgütleriyle, uyuşturucu ve insan ticaretiyle, ekonomik operasyonlarla eş zamanlı olarak mücadele etmektedir ve bunu başarıyla sürdürmektedir. Yaklaşık iki hafta önce Fransa'da uluslararası bir güvenlik konferansına katıldım. 100'ün üzerinde ülkenin temsilcileri oradaydı. Açık bir şekilde söyledim Batı'nın temsilcilerine; siz ne zannediyorsunuz? Biz sizin göç tamponunuz muyuz? Biz sizin uyuşturucu tamponunuz muyuz? Biz sizin terör tamponunuz muyuz? Bütün bunları zannediyorsanız yanılıyorsunuz. Bu lafları bize orada söylettiren, bunları ortaya koyduran biz değiliz. Gittiğimiz hiçbir uluslararası toplantıda, buraya gelen hiçbir uluslararası ziyarette başımız öne eğik olmadı. Etrafımızda ateş çemberi olmasına rağmen sizlerin cesaretleri sayesinde hiçbir zaman şehadetten korkmayan, tam tersi şehadete yürüyen, Afrin'de evlatlarımızı oraya giderken bu milletin sivil insanları bizi de Afrin'e götür diye naralar atarken sizin orada koyduğunuz cesaret uluslararası bütün toplantılarda bizim başımızı dik, gururumuzu yüksek, onurumuzu en yüksek noktaya taşımıştır. Eğer bugün Türkiye ayakları üzerinde durabiliyorsa, oluşturulan bütün projelere karşı, ekonomik saldırılara karşı, terör saldırılarına karşı, kültür saldırılarına karşı maneviyatını, gücünü, zenginliğini ayakta tutuyorsa biliniz ki bunun sebebi sizsiniz. Siz sadece bu ülkenin özgürlüğünü sağlamadınız, aynı zamanda bir şey daha verdiniz. Çocuklarımızı büyütürken memleket sevgisini, vatan sevgisini, anne ve baba namusunun, bu ülkenin bölünmez olduğunun nasıl büyük bir fedakarlıkla ortaya koyulabileceğini ve çocuklarımız büyürken devlet bilmeyen, karakter bilmeyen değil, bayrak diyen, Allah diyen, anne baba diyen, vatan diyen çocuklar olarak büyümesini sağladınız. Onun için sizlere müteşekkiriz."

"Biliniz ki bugün dünden daha güzel, biliniz ki yarın bugünden çok daha güzel olacak"

Şehit aileleri ve gazilere seslenen Soylu, "Bu ülkeye sokulmaya çalışılan bir fitneyi ezdiniz. Bu bize dayatılan bir ideolojik dayatmaydı ve bizim topraklarımız bunu kabul etmedi. Yıllardır mücadele ediyoruz ve bugün oluşan huzur sizin sayenizde oluştu. Biliniz ki bugün dünden daha güzel, biliniz ki yarın bugünden çok daha güzel olacak ve biliniz ki biz dünyanın en pahalı arazisinde en pahalı topraklarında oturuyoruz. Biliniz ki bizler bizi gerileme dönemine itenlere inat bir şekilde 21. asrın başlarından itibaren büyük bir yükselme yaşıyoruz" değerlendirmelerinde bulundu.

Programa katılan Sudan İçişleri Bakanı İbrahim Mahmoud Hamid ise programda bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade edip Soylu'ya teşekkürlerini ileterek, Sudan'ın her zaman Türkiye'nin yanında olacağını kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber