Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 18 Ağustos 2017 - 15:49 Yorum: 0

Bakan Soylu’nun talimatının Sera Gölü’ndeki beton perde yıkımı sürüyor

Trabzon'un Akçaabat ilçesi sınırları içerisinde yer alan Sera Gölü'nde bir süre önce yapımına başlanan beton perdelerin yıkımı sürerken, firma çalışanları...

Bakan Soylu’nun talimatının Sera Gölü’ndeki beton perde yıkımı sürüyor

Trabzon'un Akçaabat ilçesi sınırları içerisinde yer alan Sera Gölü'nde bir süre önce yapımına başlanan beton perdelerin yıkımı sürerken, firma çalışanları yıkımdan dolayı zararlarının 200 bin TL'nin üzerinde olduğunu belirtiyor.

Bir süre önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gölde yaptığı incelemede göl kıyısındaki beton duvarların göle yakışmadığını ve gerekenin yapılmasını söylemesi üzerine beton perdelerin yıkımına önceki gün başlanmıştı.

Firma çalışanlarından Muhammet Sağlam, göl çevresine yaklaşık 2 ay önce beton perde yapmaya başladıklarını ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla yıkımına başlandığını hatırlatarak yıkımdan dolayı zararlarının 200 bin TL'nin üzerinde olduğunu belirtti. Sağlam, "Göl çevresinde beton perde çalışması yapıyorduk. Beton perdeyle birlikte 2 metre sağa, 2 metre de sola olmak üzere yürüyüş yolları yapılacaktı. Burada çardaklar, oturma alanları olacaktı. Ancak sayın bakanımız buranın beton olduğunu gördükten sonra derhal durdurulmasını istedi. Biz de yıkıma başladık. Burada çalışanlar olsun işi alan firma olsun yüklü miktarda zarara uğradı. 200 bin TL'nin çok üzerinde bir zararımız oldu. Burası komple yıkılacak. Çalışmalarımız 2 ay önce başlamıştı. 15 gün önce yapımını bıraktık, şimdi de yıkımına başladık" dedi.

2010 yılında "Tabiat Parkı" ilan edilen Sera Gölü, kent merkezine yakın olmasıyla bölgede tercih edilen yerler arasında yer alıyor. Beton perdenin yıkımının ardından gölün çevre düzenlemesi için yeni proje hazırlanacağı öğrenildi.

Bakan Soylu’nun talimatının Sera Gölü’ndeki beton perde yıkımı sürüyor

Bakan Soylu’nun talimatının Sera Gölü’ndeki beton perde yıkımı sürüyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber