Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 07 Ekim 2016 - 20:48 Yorum: 0

Bakan Tüfenkci, Adıyaman Gümrük İl Müdürlüğü’nü hizmete açtı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Adıyaman'da Gümrük İl Müdürlüğü'nün açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Tüfenkci, Adıyaman Gümrük İl Müdürlüğü’nü hizmete açtı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Adıyaman'da Gümrük İl Müdürlüğü'nün açılışını gerçekleştirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Adıyaman'da Gümrük İl Müdürlüğü'nün açılışını gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Bakan Tüfenkci, Adıyaman Gümrük Müdürlüğü'nün faaliyete geçmesiyle birlikte Güneydoğu Anadolu Projesi'nin ikinci bir Çukurova durumuna getirdiği Adıyaman'ın tarım ürünlerindeki üretiminin de daha iyi değerlendirileceğini söyledi. Bakan Tüfenkci, "Burada yetişen ürünleri de daha kolay bir şekilde dünyaya pazarlayabileceğiz. Biz Besni üzümü veya pekmezini sadece Malatya'ya, Kahramanmaraş'a, Gaziantep'e değil, biz Besni üzümünü bütün dünyaya pazarlamış olacağız. Onun için bu Gümrük Müdürlüğü bir başlangıçtır. 2014 yılı, 2013 yılına göre ihracatta Adıyaman yüzde 240 oranında önemli bir artış sağladı. Eğer bu hızla Adıyaman devam ederse, 4 sene, 5 sene sonra Adıyaman Türkiye'de 1 milyar doların üzerinde ihracat yapan 16 ilin içerisinde yer alacak" dedi.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın da konuşmasında, "Hem ilimiz hem ülkemiz ticaretine, ekonomisine hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu açılışta emeği geçen Sayın Bakanımıza, sadece bu hususla ilgili değil, Adıyaman'ı ilgilendiren her konuda gittiğimizde kapılarını açan, gönüllerini açan, uzun süreden beri birlikte siyaset yapmaktan onur duyduğumuz Bülent Tüferkci Bakanımıza hassaten teşekkür ediyorum. Teşriflerinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Abdullah Erin ise açılışın hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Adıyaman Gümrük Müdürlüğü'nün Adıyamanımıza, Adıyamanlı girişimcimize, ihracatçımıza, hayırlı hizmetler sunmasını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, "Burası açıldıktan sonra özellikle yurt dışına çıkan uçaklarla Adıyaman'dan çıkış yapabilecekler. Temenni ederiz ki tarifeli seferlerin de başlamasıdır. Adıyaman Havaalanı'nda gümrük işlemlerimiz sürekli devam eder. Bunun yanında ihracatçılarımız için de, ithalatçılarımız için de Gümrük Müdürlüğü önem arz etmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelası kesilerek, bina gezildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber