Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 07 Ekim 2016 - 22:28 Yorum: 0

Bakan Tüfenkci, Adıyamanlı esnaf ve esnaf temsilcileriyle bir araya geldi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği tarafından düzenlenen toplantıda esnaf ve esnaf temsilcileriyle...

Bakan Tüfenkci, Adıyamanlı esnaf ve esnaf temsilcileriyle bir araya geldi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği tarafından düzenlenen toplantıda esnaf ve esnaf temsilcileriyle bir araya geldi.

Grand Adıyaman'da gerçekleştirilen Esnaf ve Sanatkarları Bilgilendirme Toplantısı'na Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, AK Parti Adıyaman milletvekilleri İbrahim Halil Fırat, Adnan Boynukara, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ziya Duranay, kurum müdürleri, STK temsilcileri, dernek başkanları, esnaf temsilcileri, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Tüfenkci,

"Esnafın yüzü gülüyorsa ülke gülüyor demektir. Bu ülkede esnafın işi iyiyse bu ülkede işler iyi gidiyor demektir. Eğer Adıyaman'da esnaf iş yapabiliyorsa esnafın yüzü gülüyor demektir. Biz esnafı esnaf olarak dursun, esnaf olarakta dükkanını kapatsın istemiyoruz. Biz esnafı büyütmek istiyoruz. Esnaf büyüsün tüccar olsun, sanayici olsun, işletmeci olsun, esnaf odalarından çıksın ticaret odalarına kaydolsun, sanayi odalarına kaydolsun, fabrikalar kursun istiyoruz. Onun için de esnafımızı büyütmek istiyoruz. Eğer bir ilin, bir ülkenin gençleri varsa en büyük imkan budur demektir" şeklinde konuştu.

Vali Erin de, "Ben Adıyaman insanlarının ne kadar güzel bir insan olduğunu söyleyebilirim. Üç buçuk aydır Adıyaman'dayım ve bunu anladım. 15 Temmuz gecesi o ihanet kalkışması devam ederken Adıyaman'da yediden yetmişe herkes sokağa dökülmüş ve dimdik ayakta durmuştur. Gerçekten Adıyaman çok farklı bir şehirdir" diyerek ilde yapılan hizmetlerden bahsetti.

TBMM Başkan Vekili Aydın ise, "Burada bu toplantılar vesilesiyle yeter ki değerli hemşerilerimizi bilgilendirelim. Hangi kaynaktan, hangi kuruluştan ne tür desteklerin olduğunu, bu kredilere ya da karşılıksız hibelere nasıl ulaşabileceklerini yol gösterelim onlara, destekleyici mahiyette bu tür programlarda sahip çıkalım" ifadelerini kullandı.

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Ziya Duranay, hükümetin esnafın daha iyi yerlere gelebilmesi için yoğun gayret sarf ettiğini belirterek, "Mahalle aralarında bulunan esnaflarımızın yanına ya da karşısına kurulmakla durmayan zincir marketleri her geçen gün çoğalmaktadır. Biran önce perakende yasasının hayata geçmesi gerekmektedir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından esnaflar ve esnaf temsilcileri sorun ve sıkıntılarını anlattı. Esnaf ve esnaf temsilcilerinin konuşmalarının ardından yemek ikramına geçildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber