Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 06 Şubat 2016 - 09:07 Yorum: 0

Bakan Tüfenkci, Cezai işlemlere en son çare olarak başvurmalısınız

Bakan Tüfenkci, göreve yeni başlayan müfettiş yardımcılarını kabul etti

Bakan Tüfenkci, Cezai işlemlere en son çare olarak başvurmalısınız

Bakan Tüfenkci, göreve yeni başlayan müfettiş yardımcılarını kabul etti


Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci, göreve yeni başlayan müfettiş yardımcılarını Bakanlık toplantı salonunda kabul etti.

Basına açık yapılan kabulde konuşan Bakan Tüfenkci, 10 yeni müfettiş yardımcısını tebrik ederek, bazı tavsiyelerde bulundu. Bakanlığın Teftiş Kurulu’nun köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve böyle bir kurumda çalışmanın önemli olduğunu vurgulayan Bakan Tüfenkci,  “Sizler hem kamuyu hem de özeli denetleyeceksiniz. Gittiğiniz yerlerde hem mevzuatı hem piyasayı hem de gümrüklerdeki işleyişi iyi bilmeniz gerekir. Bakanlığımızın ve hükümetimizin politikaları doğrultusunda tarafsız olarak teftişlerinizi yapacaksınız. Göreviniz sadece teftiş yapmak değil aynı zamanda mükellefe rehberlik de yapmaktır. Mükellefler nasıl yasaya uygun şekilde ticaretini gerçekleştirebilir bunu da sağlayacak olan sizlersiniz. Bakan olarak sizlere tavsiyem kendinizi en iyi şekilde yetiştirmenizdir.  Cezai işlemlere en son çare olarak başvurmalısınız. Bu mesleki tavsiyeyi de bir hukukçu olarak sizlere vermiş olalım.” dedi.

Basın mensuplarının, son günlerdeki mülteci akını ve gümrüklerin güvenliğine ilişkin olarak yönelttiği soruyaBakan Tüfenkci, “Gümrük kapılarında güvenlik tedbirlerini çok önceden almış, teknik ve personel anlamında gerekli takviyeyi yapmıştık. Kapılarımızda şu anda bir sorun görünmüyor. Kapılarımızı çok iyi teknik cihazlarla gözlüyoruz. Hemen sınırımıza yakın bölgelerimizde Suriye'den göç etmek zorunda kalan vatandaşların barınması geçici olarak sağlanabilir ve gerek duyulursa kapılardan kontrollü olarak geçiş yapılabilir." yanıtını verdi.  

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber