Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 14 Haziran 2017 - 00:13 Yorum: 0

Bakan Tüfenkci: “Daha fazla üreteceğiz, daha fazla ihraç edeceğiz, daha fazla istihdam imkanı sağlayacağız”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatyalı İş Adamları Derneği'nin (MİAD) geleneksel iftar programına katıldı.

Bakan Tüfenkci: “Daha fazla üreteceğiz, daha fazla ihraç edeceğiz, daha fazla istihdam imkanı sağlayacağız”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatyalı İş Adamları Derneği'nin (MİAD) geleneksel iftar programına katıldı. Tüfenkci, "AK Parti Hükümetleri olarak bir yandan demokrasiyi geliştirirken bir yandan da ekonomiyi büyüttük" dedi.

Malatyalı İş Adamları Derneği'nin (MİAD) İstanbul Ataköy'de düzenlediği iftar programında konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye ekonomisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ülke ve ekonomi için 2017 yılının bir sıçrama yılı olacağına vurgu yapan Tüfenkci, "Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi inşallah 2017 ülkemiz için, ekonomimiz için, sizler için bir sıçrama yılı olacak. Daha fazla üreteceğiz, daha fazla ihraç edeceğiz, daha fazla istihdam imkanı sağlayacağız. Türkiye ekonomisi 2017 yılının ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüdü. Bir önceki çeyrekte yüzde 3,5 büyüyen Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde cari fiyatlarla ise yüzde 14,3 büyüdü. 2017 yılının ilk çeyreğinde sanayi sektörü yüzde 5,3 büyüdü; imalat sanayinde ise büyüme oranı yüzde 5,1 oldu. Bu sektörler ve ihracat; ilk çeyrekteki büyümemizi destekleyen unsurlardır. 2002'den bu yana Ak Parti Hükümetleri olarak bir yandan demokrasiyi geliştirirken bir yandan da ekonomiyi büyüttük. Terör örgütleri ile mücadele ederken, aynı zamanda milli birlik ve beraberliği sağladık. Şimdi ekonomimizi daha da güçlendireceğiz, reformları gerçekleştirip demokrasimizi daha da güçlendireceğiz" diye konuştu.

"15 yılda kişi başına düşen geliri 3 bin dolardan 11 bin dolara çıkardık"

İktidara geldiklerinden beri yatırımın, üretimin, ihracatın önünü açmak için gece gündüz çalıştıklarını belirten Tüfenkci, "Bugün Avrupa ülkeleri arasında, makro dengeleri en iyi durumda olan ülkelerden biriyiz. Bir yanda Türkiye ekonomisini büyütürken bir diğer yanda insanımıza iş kapısı açtık. 7 milyonun üzerinde istihdam sağladık. 15 yılda kişi başına düşen geliri 3 bin dolardan 11 bin dolara çıkardık. Türkiye yabancı sermaye için cazip bir ülkedir. 2017 yılının ilk çeyreğinde güçlenen güven ortamı ile birlikte ülkemize giren yabancı yatırımlar da yükseldi. 2017 yılı Ocak-Mart döneminde net doğrudan uluslararası yatırım girişi yıllık bazda yüzde 2 artarak 2,8 milyar dolar oldu. Sanayicilerimizin üretimi ile cirosu artış gösteriyor. Nisan ayında sanayi üretimimiz bir önceki yıla göre yüzde 6,7 arttı" ifadelerini kullandı.

İftar programının sonunda Bakan Tüfenkci'ye, MİAD Başkanı Yunus Akdaş tarafından plaket takdim edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber