Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Türkiye 24 Mart 2018 - 12:38 Yorum: 0

Bakan Tüfenkci: "Döviz piyasasında bir takım hareketlenmeler var"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen "Siyaset Okulu" programına katıldı.

Bakan Tüfenkci: 'Döviz piyasasında bir takım hareketlenmeler var'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından düzenlenen "Siyaset Okulu" programına katıldı. Bakan Tüfenkci, "Son günler de göreceli olarak özellikle döviz piyasasında bir takım hareketlenmeler var. Yatırımcıları bir kez daha uyarmak istiyorum. Sakin olmaları gerekir" dedi.

Bahçeşehir Üniversitesinde düzenlenen "Siyaset Okulu" programına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci öğrencilerle bir araya geldi. Programın açılışında konuşan Bakan Tüfenkci, "Ekonominin aktörleri önünü görmek ister, öngörülebilir olmak ister. Çünkü ona göre yatırım yapacaktır, ona göre geleceğe yönelik adımlar atacaktır. Bu noktada hükümetlerin ekonomik politikalarındaki istikrarları önemlidir. Değişen şartlar ve dünyanın gittiği noktada şekillenecek politikalar hariç olmak üzere esas politikalarda temel olan istikrardır. Ekonomideki istikrarı sağlayabilmek adına öncelikle ülkenin güvenliği çok önemlidir. Bu güvenliği sağlama noktasında devletin, hükümetin gerekli tedbirleri alması gerekiyor. Bu noktada biz terörle mücadeleyi önemsiyoruz ve terörle mücadele noktasında ülkemizde yaşayan insanların güvenliğini sağlama noktasında azami derece titizlik gösteriyoruz" diye konuştu.

"Türkiye'ye 2017'de yüzde 5'in üzerinde büyüdü"

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının yaptığı tahminlerde yanıldığını belirten Bakan Tüfenkci, "Kredi derecelendirme kuruluşları var ve bunların sayıları bildiğiniz gibi sınırlı. Onlar kendi açısından ülkeleri, kurumları, şirketleri kredibilite açısından sınıflandırıyor. Baktığınız zaman Türkiye'nin not ortalaması kredi derecelendirme kuruluşlarındaki ülke gerçekliği arasında ve çok farklı pozisyonlar olduğunu, kurumlar olduğunu görüyoruz. Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'nin notunu düşürme açısından birçok kredi derecelendirme kuruluşu adeta yarış içerisine girdi. 2017 yılında büyüme tahminleri yaptılar. Bu kredi derecelendirme kuruluşları, hatta Dünya Bankası, IMF hiçbirisinin 2017 öngörülerinin büyüme rakamları noktasında tutmadığını gördük. 2017 yılı içerisinde büyüme rakamlarını revize etmek zorunda kaldılar. Niye? Çünkü onlar bizim almış olduğumuz tedbir ve teşvikleri fark edemediler, önemsemediler. Ama devreye soktuğumuz kredi garanti fonu da dahil olmak üzere ihracata verdiğimiz desteklerle, özellikle üretime, yatırımcıya verdiğimiz desteklerle beraber gerçekten Türkiye'ye 2017'de yüzde 5'in üzerinde büyüdü, üçüncü çeyrekte 11.1. inşallah dördüncü çeyrek ve yıl sonu büyüme rakamlarıyla yüzde 7.5'un üzerinde olacak" dedi.

Doların Türk lirası karşısındaki yükselişini değerlendiren Bakan Tüfenkci, "Baktığımız zaman ihracattaki büyüme trendimiz artarak devam ediyor. Üretim kapasitemiz yüzde 80'leri aştı. Bu tam kapasite çalışıyor demektir. Bu yeni yatırımların ihtiyacının, iştahının artığını görüyoruz. Tüketici güven endekslerine baktığımız da bu anlamda da beklentiler, perakende sektörüne baktığımızda da bütünüyle 2018 için olumlu sinyaller alıyoruz. Yine dünyayı şaşırtacak şekilde Türkiye büyümeye devam edecek. Son günler de göreceli olarak özellikle döviz piyasasında bir takım hareketlenmeler var. Ama ben buradan bir kez daha uyarmak istiyorum yatırımcıları. Sakin olmaları gerekir. Bu gerçekten geçici bir takım zorlamalarla oluşturulmaya çalışılan fiyatlar. Çok yakın bir zamanda tekrardan eski seviyelerine döneceğini, normal piyasa şartları içerisine döneceğini de görüyoruz. Sakin sakin gitmek lazım, temkinli gitmek lazım. Allah'a hamd olsun Afrin operasyonu başarılı bir şekilde neticelendi sayılır. Şimdi saha emniyeti, güvenliği ve bundan sonra yapılacak işleri de yaptıktan sonra Afrin'i Afrinliler'e bırakacağız. Sınırlarımızdaki güvenliğin bir bölümünü sağlamış olacağız" ifadelerini kullandı.

'Siyaset Okulu" programı açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber