Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 25 Kasım 2015 - 11:10 Yorum: 0

Bakan Tüfenkci görevi Aşçı'dan devraldı

AK Parti Malatya Milletvekili Av. Bülent Tüfenkci, 64. Hükümet'in Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görevi Cenap Aşçı'dan devraldı.

Bakan Tüfenkci görevi Aşçı'dan devraldı

ANKARA - AK Parti Malatya Milletvekili Av. Bülent Tüfenkci, 64. Hükümet'in Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görevi Cenap Aşçı'dan devraldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nu, 17 Kasım Salı günü 64'ncü Cumhuriyet Hükümetini kurmakla görevlendirmişti. Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak 30 Ağustos 2015'ten beri görev yapan Cenap Aşçı, bakanlığın girişinde karşıladığı Tüfenkci'ye görevi devretti.

Devir teslim töreni, AK Parti Malatya Milletvekilleri ve AK Parti Malatya Teşkilatı yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşti.

BÜLENT TÜFENKCİ KİMDİR?

1966 Malatya-Yeşilyurt doğumlu. Ortaokul ve Lise öğrenimini Yeşilyurt İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1984 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olduktan sonra Ticaret Hukuku üzerine yüksek lisans eğitimini tamamladı.

1991 yılında Malatya’ya yerleşerek serbest avukat olarak çalışmaya başladı.  Tüfenkci, 2001 yılında AK PARTİ Malatya teşkilatının kuruluşunda yer aldıktan sonra teşkilatta çeşitli kademelerde görev aldı. 2011 – 2015 yılları arasında AK PARTİ Malatya İl Başkanlığı görevini yaptı.
25. ve 26. Dönemlerde Malatya Milletvekili seçilmiştir. 64. Hükümet'te Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev almıştır.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber