Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 25 Mart 2017 - 12:28 Yorum: 0

Bakan Tüfenkci, İspendere İçmelerinde incelemelerde bulundu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Battalgazi Belediyesi tarafından İspendere İçmelerinde sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Bakan Tüfenkci, İspendere İçmelerinde incelemelerde bulundu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Battalgazi Belediyesi tarafından İspendere İçmelerinde sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi. Bakan Tüfenkci, İspendere İçmelerinin hem sağlık turizmi açısından, hem de Malatya'nın yeni bir mesire alanına kavuşması bakımından önemli bir proje olduğunu söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, beraberinde Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, bazı kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile birlikte Battalgazi Belediyesi tarafından İspendere İçmelerinde sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

"Malatya'ya yaraşır, yakışır bir mesire yeri ve şifa merkezi olur"

Çalışmalar hakkında Bakan Tüfenkci ve diğer konuklara bilgiler veren Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, İspendere İçmelerini üç aşamalı proje ile Malatya'nın ve bölgenin hizmetine sunacaklarını ifade etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptıkları ortak proje ile bölgenin çevre düzenlemesi çalışmalarını başlattıklarını kaydeden Gürkan, "İkinci merhalede de Orman ve Su İşleri Bakanlığı Milli Parklar Müdürlüğü ile bin 115 dönümlük alan içerisinde çalışmalar devam ediyor. Üçüncü etapta da DAP İdaresi, İnönü Üniversitesi, Battalgazi Belediyesi ile ortaklaşa yapacağımız proje ile buranın nekahet öncesi ve nekahet sonrası yani ameliyat öncesi ve sonrası hastaların dinlendiği ve şifa bulduğu bir merkez olması için çalışmalar yapıyoruz. DAP İdaresi Başkan yardımcısının gelmesinin bir sebebi de budur. Yerinde bizzat çalışmaları görüp takip, incelemek, önümüzdeki süreçte yapılacak olan planlamaya esas olmak üzere rapor hazırlamak amacıyla burada bulunuyor. Bu merkezini şehrimize, bölgemize ve ülkemize hizmet edebilecek bir nitelikte ve kapasitede olması için çalışmaları yürütüyoruz. Başta sayın Bakanımıza, sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum. İnşallah çalışmalar bittiğinde Malatya'ya yaraşır, yakışır bir mesire yeri ve şifa merkezi olur" diye konuştu.

"İspendere de geçmişten bugüne marka bir bölge"

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, güzel bir projenin hayata geçirileceğine dikkat çekerek, "İspendere Malatya'mız için önemli bir alan. Malatya yeşil ve kullanılabilir piknik alanları arasında gerek ilçe belediyelerimizin, gerek büyükşehir belediyemizin çalışmaları sonucu kişi başına düşen, Avrupa standartlarının da üzerinde bir il olacağız. Dolayısıyla İspendere de geçmişten bugüne marka bir bölge. Ancak yeterli bakım ve hizmetin olmaması Malatyalılar tarafından burası yeteri kadar kullanılamıyordu. Şu anda Battalgazi Belediyemizin hazırlamış olduğu projelerle çok güzel bir alan oluşturuluyor. Aynı zamanda alternatif bir alan oluyor aslında. Bu tür alternatif yerlerin geliştirilmesi, Malatya açısından hafta sonlarını geçirecek veya misafirlerin gezdirilebileceği, aynı zamanda şifa kaynağı bir su da var. Burası ileriye dönük daha da geliştirilebilecek çok nezih bir sayfiye, dinlenme alanı, piknik alanı. Güzel bir proje. Bu yıl bitirilecek, ancak yatırımlar devam edecek. Emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

"Malatya'mıza önemli bir kazanım olacak"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'de, İspendere İçmeleri projesinin hem sağlık turizmi açısından, hem de Malatya'nın yeni bir mesire alanına kavuşması bakımından önemli bir proje olduğunu belirterek, "Şu anda bulunduğumuz İspendere projesi hem sağlık turizmi açısından, hem de Malatya'nın yeni bir mesire alanına kavuşması bakımından çok önemli. Bildiğiniz gibi İspendere bu projeyle birlikte bu bölgenin ayağa kalkmasına neden olacak projelerden birisi. Sağlık turizmi konusunda İnönü Üniversitemiz ile işbirliği içerisinde alternatif bir sağlık ve tıp noktasında da bir çalışmanın başlangıcı olacak. Buranın çevre düzenlenmesi ve ağaçlandırılmasıyla birlikte Malatya'mıza önemli bir kazanım olacak. Ben emeği geçen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah bu proje tamamlandığında da Malatyalı hemşehrilerimiz ve bölgemiz buradan istifade edecek. Bu vesile ile ilimize gelen insanlar hem şifa bulmuş olacaklar, hem ilimizi görmüş olacaklar, hem kültürümüzü tanımış olacaklar, hem de esnaf kardeşlerimize bir kazanç kapısı olacaktır" diye konuştu.

Bakan Tüfenkci, İspendere İçmelerinde incelemelerde bulundu

Bakan Tüfenkci, İspendere İçmelerinde incelemelerde bulundu

Bakan Tüfenkci, İspendere İçmelerinde incelemelerde bulundu

Bakan Tüfenkci, İspendere İçmelerinde incelemelerde bulundu

Bakan Tüfenkci, İspendere İçmelerinde incelemelerde bulundu

Bakan Tüfenkci, İspendere İçmelerinde incelemelerde bulundu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber