Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 14 Ekim 2017 - 12:41 Yorum: 0

BAKAN TÜFENKCİ, İZMİR’DE MALATYALI İŞ ADAMLARIYLA BULUŞTU

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İzmir’de Malatyalı İşadamları Derneğince (MİAD) düzenlenen Ege Bölgesi İşadamları Toplantısı’na katıldı.

BAKAN TÜFENKCİ, İZMİR’DE MALATYALI İŞ ADAMLARIYLA BULUŞTU

15 Temmuz darbe girişiminin doğrudan halka yapılmış bir darbe olduğunu vurgulayan Bakan Tüfenkci, ekonominin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hazırlanan teşvik ve alınan tedbirlerle kısa sürede toparlandığın, ülkenin yoluna devam ettiğini belirtti.

Bakan Tüfenkci, darbe girişimi ve akabinde yaşanan terör olayları da dikkate alındığında herhangi bir ülkenin 6 ayda değil 6 senede toparlanmasının zor olduğuna işaret ederek, “Ama biz 2016'daki büyüme oranlarımıza 2017'de de güçlü bir büyüme çıkışıyla devam ettik. Neticede itibarıyla 2017'de 5,5'lerin üzerinde büyüme oranlarını yakalayacağız. IMF büyüme oranlarını revize etti. 2018 orta vadeli büyüme planlarımızı açıkladık, göreceksiniz 2018'de Allah'ın izniyle bu oranları yakalayacağız ve IMF büyüme rakamlarını bir kez daha revize etmek zorunda kalacak" dedi.

Hükümet olarak her zaman çalışanın yanında yer aldıklarını kaydeden Bakan Tüfenkci, “Türkiye'ye güvenip üretim yapanları bu toprak ve coğrafya mahcup etmedi. İnşallah bundan sonra daha güçlü performanslarla Türkiye'yi hak ettiği yere getireceğiz. Çünkü biz yatırım yapmak isteyenlerin önünü açmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

ÇARKLAR DÖNÜYOR

Bakan Tüfenkci, yeni pazarlar bulma noktasında girişimcileri teşviklerle desteklediklerini, İhracata dayalı bir büyüme modelini benimsediklerini ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Büyüme oranlarında ihracatın önemli katkısı oldu. Eylül ihracat rakamlarına baktığımızda bu yükseliş trendinin devam ettiğini ve bir önceki aya göre yüzde 8,67 oranında artış gözlemleyebiliyoruz ama maalesef aynı yüksek oranda da ithalat artışımız var. Bu ise yarı mamul ürünler ithal edip bunu mamule çevirerek tekrar ihraç etmesinden kaynaklanıyor. Sanayi endekslerine baktığımızda hem ağustos hem eylülde yukarı doğru olduğunu görüyoruz. Bu Türkiye ekonomisine olan güvenin ve istikrarın da devam ettiğini, reel sektörünün çarklarının döndüğünü göstermesi açısından da önemli."

GÜVEN ORTAMINI GÜÇLENDİRİYORUZ

Küresel düzeyde markalar oluşturabilmeyi amaçladıklarını dile getiren Bakan Tüfenkci, Türkiye'nin son 15 yılda dış ticaret yapısını teknolojik düzeyi düşük ürünlerden orta ve üstü ürünlere doğru büyüttüğüne işaret etti.

Bakan Tüfenkci, 2000'li yılların başında yüzde 56 düzeyindeki düşük teknolojili ürünlerin toplam ihracattaki payının bu sene yüzde 32 seviyelerine gerilediğinin altını çizerek, “Özellikle sektörlerdeki güven ortamını güçlendiriyoruz. Reel sektördeki olumlu gelişmeler de bizim yaptıklarımızın ne kadar doğru olduğunu gösteriyor. Ağustos ayında sanayi üretimimiz bir önceki aya göre yüzde 5,2 arttığı gibi sanayi ciromuz temmuz ayında aylık bazda 3,4, yıllık bazda ise yüzde 36 oranında artmıştır. " değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE'Yİ SIKIŞTIRMA PLANLARI YAPIYORLAR

Türkiye'nin bölgesinde güçlü olması gerektiğini vurgulayan Bakan Tüfenkci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Artık taşeronları da bırakarak birtakım güçlerin devreye girdiğini görüyoruz. Sınırlarımızın hemen yanı başında terör koridoru oluşturarak Türkiye'yi her zaman olduğu gibi sıkıştırma planları yapıyorlar. Biz bu oyunlara seyirci kalmıyoruz. O oyunları bozmak için her türlü çabayı, gayreti gösteriyoruz. Hem komşu ülkelerdeki terör yuvalarına yaptığımız operasyonlarla hem de içeride ortaya koyduğumuz performansla Türkiye'nin istikrarı ve huzurunun devam etmesi noktasında gayretimizi ortaya koyuyoruz."

Bakan Tüfenkci'ye konuşmasının ardından MİAD yönetimi tarafından plaket takdim edildi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber