Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 23 Ocak 2016 - 22:25 Yorum: 0

Bakan Tüfenkci Karaciğer Nakli Hastanesini hizmete açtı

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Hastanesi, Öğrenci Merkezi, Olimpik Açık Yüzme Havuzu ve Kale Su Sporları Merkezi hizmete açıldı.

Bakan Tüfenkci Karaciğer Nakli Hastanesini hizmete açtı

MALATYA - İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Hastanesi, Öğrenci Merkezi, Olimpik Açık Yüzme Havuzu ve Kale Su Sporları Merkezi hizmete açıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan Toplu Açılış Töreni’nde, önce açılışı yapılan Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Hastanesi, Öğrenci Merkezi, Olimpik Açık Yüzme Havuzu ile Kale Su Sporları Merkezi’ni tanıtan sinevizyon gösterimi izletildi. Daha sonra kürsüye davet edilen Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesinin gelecek vizyonu ve hizmete giren yatırırımlar hakkında bir konuşma yaptı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Öğrenci imkanlarını ve akademik camiayı geliştirmek için her türlü gayreti veriyoruz ama istiyoruz ki burada yetişen insanlarımız, akademisyenlerimiz, bu ülkenin bütününe sahip çıkacak şekilde, bu ülke için çalışsınlar ve bu ülkenin değerlerinden olsunlar" dedi.

Malatya İnönü Üniversitesi bünyesindeki Karaciğer Nakli Hastanesi ve bir dizi yatırımın açılışı yapıldı.

Açılış dolayısıyla İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde düzenlenen törende konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, hastanenin ve yatırımların hayırlı olması temennisinde bulundu.

Öğrenci merkezinin önemli bir yatırım olduğunu belirten Tüfenkci, buranın öğrencilerin üniversiteyle, akademiyle ilişkileri ve bu iletişimin bir merkezden yönetilmesi açısından diğer üniversitelere de rol model olacağını düşündüğünü kaydetti.

AK Parti'nin ekonomiyi büyütmesinin üniversitelere de yansıdığını anlatan Bakan Tüfenkci, "Aktarılan kaynaklar ve üniversitelerin vizyonu birleştiğinde gerçekten büyük ivmeler kazandırıldığını hep beraber görüyoruz" diye konuştu.

Tüfenkci, AK Parti hükümetlerinin üniversitelere, bilim dünyasına önemli katkı ve kazanımlarda bulunduğunu vurgulayarak, 81 ilde üniversite kurduklarını ve fiziki imkanlarını da geliştirdiklerini anlattı.

Bakan Tüfenkci, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Öğrenci imkanlarını ve akademik camiayı geliştirmek için her türlü gayreti veriyoruz ama istiyoruz ki burada yetişen insanlarımız, akademisyenlerimiz, bu ülkenin bütününe sahip çıkacak şekilde, bu ülke için çalışsınlar ve bu ülkenin değerlerinden olsunlar. Dün Diyarbakır'da ilkokulda okuyan belki herbiri bir akademisyen olacak o çocuklarımıza bomba atmaktan çekinmedikleri gibi o çocukların, kadınlarımızın, analarımızın çocuklarını okutmak için ekonomik olarak gösterdikleri o çabaları görmezden gelerek çukurlar açanlar, bomba tuzaklayanların gelip bu eserleri görmeleri lazım. Niçin bu eserler Cizre'de de olmasın? Niçin Şırnak'ta da olmasın? Niçin oradaki çocuklar da yetişip bir Prof. Dr. Sezai Yılmaz (İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü) olmasın diye düşünmekten de kendimi alamıyorum. O bildiriye imza atanlar, acaba gelip o çukurları gördüler mi? Dünkü o Diyarbakır'daki okumak isteyen o çocukların geleceğini karartmaya çalışanların hiç mi günahları yok? Hiç mi dünyadan haberleri yok, ideolojileri yok. Şimdi o atılan bombaları akademinin neresine, akademi bilincinin, aydınlığın neresine yerleştireceğiz? İnsanlığın neresine yerleştirelim? İslami değerlerin neresine yerleştirelim? Onun da takdirini sizlere bırakıyorum."

“Toplu Açılış Töreni”ne Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Malatya Milletvekilleri Taha Özhan, Nurettin Yaşar, Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, bölge üniversite rektörleri, il ve ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütü temsilcileri, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber