Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 11 Şubat 2016 - 01:35 Yorum: 0

Bakan Tüfenkci, Singapur Büyükelçisini kabul etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Singapur Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi A. Selvarajah’ı kabul etti.

Bakan Tüfenkci, Singapur Büyükelçisini kabul etti

Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci, Singapur Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi A. Selvarajah’ı kabul etti.

Bakan Tüfenkci makamındaki kabulde, küresel ekonomik krizin olumsuz etkilerine rağmen iki ülke arasındaki ticari ilişkilerde son yılarda yakalanan ivmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Bakan Tüfenkci, Türkiye ve Singapur arasındaki toplam ticaret hacminin 2014 yılında 663 milyon dolar iken, 2015 yılında 797 milyon dolara yükseldiğini vurgulayarak, iki ülke arasındaki ekonomik potansiyelin daha da geliştirilebileceğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl iki ülke arasında imzalanan Türkiye-Singapur Serbest Ticaret Anlaşması’na dikkat çeken Bakan Tüfenkci, bu anlaşmanın Türkiye’nin şu ana kadar imzaladığı en kapsamlı ve gelişmiş serbest ticaret anlaşması olduğunu söyledi. Bakan Tüfenkci, gümrük alanında ilişkileri daha da geliştirmek amacıyla Karşılıklı İdari Yardım Anlaşması’nın da imzalanmasının iyi olabileceğini belirtti.

Büyükelçi A. Selvarajah ise Türkiye ile ikili ilişkilere çok önem verdiklerini, Serbest Ticaret Anlaşması’nın iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılmasında çok önemli olduğunu söyledi. Selvarajah,  anlaşmanın iç onay süreçlerinin bir an evvel tamamlanmasını ve bir sonraki aşamaya geçmek istediklerini ifade etti.

manset.jpg

Büyükelçi ayrıca Singapur’dan mobilya ithalatının daha kolay yapılabilmesi için yardım istedi. 

Bakan Tüfenkci son olarak Büyükelçi A. Selvarajah’a Türk Kahvesi ve Türk motiflerinin olduğu fincan takımı hediye etti. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber