Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı02:23 İki aracın çarpıştığı kazada karı koca yaralandı02:03 Karaloğlu’nun basın açıklaması sırasında deprem oldu01:54 Jose Mendilibar: "Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık"01:50 İsmail Kartal: “Turu geçmek adına her şeyi hak etmiştik”01:01 Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti
Türkiye 11 Şubat 2016 - 19:32 Yorum: 0

Bakan Tüfenkci, Umarım failleri en kısa zamanda yakalanırlar

Bakan Tüfenkci Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine yapılan saldırıları değerlendirdi

Bakan Tüfenkci,  Umarım failleri en kısa zamanda yakalanırlar

Bakan Tüfenkci Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine yapılan saldırıları değerlendirdi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, saldırıya uğrayan Yeni Akit gazetesini ziyaret etti. İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu tarafından girişte karşılanan Bakan Tüfenkci ve beraberindeki heyetin ziyareti, basına kapalı gerçekleşti. 

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Bülent Tüfenkci, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, her iki saldırıyı da kınadıklarını dile getirdi.

''Basın özgürlüğünün tamamen uygulanması ve basının korunması noktasında devletimiz ve hükümetimiz her türlü tedbiri alıyor"

Bakan Tüfenkci, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yönelik saldırıların özgür basını susturma noktasında gözdağı verme veya korkutma amaçlı olabileceğini belirterek, "Basın özgürlüğünün tamamen uygulanması ve basının korunması noktasında devletimiz ve hükümetimiz her türlü tedbiri alıyor" dedi.

Tüfenkci, özellikle bu iki yayın organının hedef gösterilmesini manidar bulduklarını aktararak, "Elbetteki bu tür saldırılarla ne bu tür yayın organları yayın ilkelerinden vazgeçerler ne de teröristler amaçlarına ererler '' diye konuştu.

Cizre'deki Silopi'deki operasyonlar bittikten sonra bu tür saldırıların yapılmasının ikinci bir manidar husus olduğunu ifade eden Tüfenkci, saldırıların şehirlere ve basın organlarına kaydırılmasını manidar bulduklarını kaydetti.

Bakan Tüfenkci, gelinen noktada terör örgütünün Türkiye'de barınma şansının yok denecek kadar az olduğunu belirterek, "Başbakanımızın da ifade ettiği gibi hiç bir silahlı terörist ülkemizde kalmayıncaya kadar bu mücadelemize devam edeceğiz. Şehir merkezindeyse şehir merkezinde, kırsaldaysa kırsalda... Onun için bu faydasız girişimlerin sonuç vermeyeceğini artık bütün uluslararası camia ve ulusal camianın görmesi lazım. Her iki yayın organımıza da tekrardan geçmiş olsun diyorum. Güvenlik görevlilerimiz de gerekli tahkikatları yapıyorlar. Umarım failleri de en kısa zamanda yakalanırlar" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber