Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Ağustos 2016 - 15:13 Yorum: 0

Bakan Yardımcısı Ceylan’dan çöp toplama tesisi müjdesi

Karabük'te yapımı yılan hikayesine dönen Katı Atık düzenli depolama inşaatı sorunun çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan'ın...

Bakan Yardımcısı Ceylan’dan çöp toplama tesisi müjdesi

Karabük'te yapımı yılan hikayesine dönen Katı Atık düzenli depolama inşaatı sorunun çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan'ın talimatıyla saha zemin çalışmaları yeniden başladı.

Karabük, Safranbolu, Yenice, Eskipazar, Eflani ve Ovacık İlçe Belediyeleri ile Yortanpazarı ve Ovacuma Belde Belediyelerinden oluşan ve Karabük İli Çevre Hizmetleri Birliği (KARÇEV) tarafından yapılması planlanan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinin inşaat yapım işi devam ederken, sahada yaşanan heyelan ve yüklenici tarafından projeye yapılan itirazlar sonucu düzenli depolama sahası inşaatı geçtiğimiz aylarda durmuştu. Konu ayrıca yargıya taşınmış ve çözümsüzlük süreci devam ediyordu.

Bununla birlikte, Karabük ilinin katı atık düzenli depolama sorununun bir an önce çözülerek, mevzuata uygun bir sahanın oluşturulması için Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan'ın talimatı üzerine konu üzerinde çalışmalar yoğunlaştırılarak, öncelikle inşaatı durdurulan alanda mühendislik çözümleri ile sahanın yapımına devam edilip edilmeyeceği üzerine çalışmalar başlatıldı.

Ülkenin birçok yerinde vahşi çöp depolama sisteminin bitirildiğini kaydeden Bakan Yardımcısı Ceylan, " Karabük bu işi bir türlü çözümleyemedi ve insan ister istemez üzülüyor. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı olarak bu konuyu çok önemsiyor ve bizzat takip ediyorum. Uzman ekiplerce hazırlanacak rapor doğrultusunda çalışmalar gerçekleştirilecek olup, Karabük ilimize yakışır mevzuata uygun katı atık düzenli depolama tesisi en kısa sürede hayata geçirilecektir." dedi.

Öte yandan konuyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları ile Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğünden oluşan ekipler tarafından geçtiğimiz günlerde sahada teknik incelemeler yapıldı.

Bakan Yardımcısı Ceylan’dan çöp toplama tesisi müjdesi

Bakan Yardımcısı Ceylan’dan çöp toplama tesisi müjdesi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber