Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
17:58 "Kütahya’ya Şehir Hastanesi’ni kazandıran Cumhurbaşkanımıza minnettarız"17:57 Konya Ticaret Odası KGTÜ’yü seçti17:57 Sosyal medyadaki ‘para sayma’ görüntülerine ilişkin iş adamı Köksal’ın ifad...17:56 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki Tavşanlı’da17:53 Eskişehir Valiliği seçim günü alınacak trafik tedbirlerini açıkladı17:53 Dilendiği tespit edilen 1 çocuk polis ekiplerince yetkililere teslim edildi17:52 Marmaris Cumhur ittifakı adayı Yazıcı, söz verdi17:51 Muğla’da minik öğrenciler fidan dikti17:51 Bartın Irmağı su sporları turizmine kazandırılacak17:50 Başkan Altay: “31 ilçemizin tamamında Konya’mıza 5 yıl daha hizmet etmek is...17:47 Tarihi ve doğal güzellikleri ile hayran bırakan Amasra’da bin 500 kişiye if...17:46 Diyarbakır’da 7 aracın karıştığı zincirleme kazada 4 kişi yaralandı17:45 Fatih Erbakan: “Türkiye genelinde adım adım 1 milyon üyeye doğru yürüyoruz”17:40 Marmaris’te bulunan 2500 yıllık kaya mezarı turizme kazandırılıyor17:35 Tahkim Kurulu’ndan, Hüseyin Göçek ve Suat Arslanboğa’nın başvurularına ret!17:34 Başkan adayı Tosun, “Emlak vergilerindeki mağduriyeti gidereceğiz” dedi17:31 Çay ocağında cinayet : Husumetlisini öldürdü17:30 Cezaevi firarisi hırsızlık için geldiği köyde yakalandı17:30 Öğrencilerden ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan kolisi17:29 Hafriyat kamyonunun altına saklanırken yakayı ele verdi
Sami Er
Türkiye 26 Temmuz 2017 - 15:18 Yorum: 0

Bakan Yardımcısı Erdem: "FETÖ iltisaklı eğitim kurumlarınızı temizleyin"

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) üye ülkelerine seslenerek, "FETÖ iltisaklı eğitim kurumlarınızı...

Bakan Yardımcısı Erdem: 'FETÖ iltisaklı eğitim kurumlarınızı temizleyin'

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) üye ülkelerine seslenerek, "FETÖ iltisaklı eğitim kurumlarınızı ve diğer kuruluşları temizlemenizi, okulları Maarif Vakfımıza devretmenizi bekliyoruz" dedi.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü 2'inci Mütevelli Heyeti Toplantısı, Üye ülkelerin temsilcileri ve Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'in katılımı ile İstanbul Beşiktaş'ta düzenlendi. Toplantıda bir konuşma yapan Erdem, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü'nün bölgesel özellikleri yansıtan eğitim programları geliştirmeyi amaçladığına vurgu yaparak, "Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü; öncelikle bölgesel özellikleri yansıtan eğitim programları geliştirmeyi, eğitimin her kademesinde eğitim kurumları arasında işbirliğini teşvik etmeyi, bölge dillerinde öğretim etkinliklerini desteklemeyi, öğretmenler için ortak hizmet içi eğitim programları düzenlemeyi ve edebiyat, tarih, coğrafya eğitimi alanlarında üye ülkeler arasında işbirliğini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Ülkelerimiz arasında yeni girişimlerin başlatılması, eş güdümün sağlanması ve gerekli mali kaynakların temin edilmesi bakımından önemli olan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü, eğitim kurumlarımızın çağdaş ilkeler doğrultusunda sürekli olarak geliştirilmesinin yanında bölgesel özelliklerimizin ve tecrübelerimizin aktarılmasını da sağlayacaktır" diye konuştu.

"Birlik ve beraberliğimizden doğacak gücün bilincinde olmalıyız"

Üye ülkeler olarak gelişim sağlanabilmesi için karşılıklı münasebetlerin artırılması gerektiğini de belirten Orhan Erdem, "Çağımızın gereklerine uygun, nitelikli ve kaliteli bir eğitimi geleceğimizin teminatı, yarınlarımızın umudu evlatlarımıza verebilmek için Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü gibi kuruluşların kurulması kadar onları etkin bir şekilde kullanabilmek de gerekmektedir. Ortak bir medeniyetin evlatları olarak bizler, birbirimizi ne kadar iyi tanırsak, ne kadar fazla kaynaşırsak işbirliğimizden o derecede etkili bir sonuç edebiliriz. Bizler birlikte yaklaşık 450 milyonluk büyük bir aileyiz. Birlik ve beraberliğimizden doğacak gücün bilincinde olmalıyız. Bizler aynı dinin mensuplarıyız. Yüce dinimiz bizleri "kardeş" olarak tanımlıyor. Bu kardeşliğin gereğini yerine getirmek hepimizin boynunun borcudur. Mukaddes kitabımızda bizler için "arkadaş" demiyor, Dost demiyor, kardeş diyor. Bunun anlamını iyi düşünmek gerekiyor. Aynı zamanda bu kardeşliği hissetmek gerekiyor. Yüzyıllarca iletişim ve etkileşim içinde olmuş bir coğrafyanın evlatları olarak bizler, bu bilinç ve inançla her geçen gün birlik ve beraberlik konusundaki eksiklerimizi tamamlamaya çalışmalıyız. Daha fazla iletişim kurmalı, daha fazla ortak çalışmalar yapmalı ve neticesinde de daha kardeşçe bir yakınlaşma tesis etmeliyiz" dedi.

"FETÖ karşısında uyanık ve tedbirli olmanız gerekli"

Üye ülkelerden dost ve kardeş olarak bir beklentilerinin olduğunu da vurgulayan Akın, "Ülkemizin 15 Temmuz gecesi uğradığı hain saldırı hepinizin malumudur. O gece bu hain yapının ne kadar ileri gidebileceğini birlikte müşahede ettik. Bu hainler; kendi devletine, milletine, askerine ve polisine uçakla, helikopterle, tankla, tüfekle saldırdılar. 249 canımıza kıydılar, binlerce insanımızı yaraladılar. Birçok dostumuz bu saldırıya kısa süre içerisinde tepki gösterdi. Bizim yanımızda olduklarını açıkladı. Bizim yanımızda olan herkese teşekkürü bir borç bilirim. Yalnız bu konuda yapılacakların bununla sınırlı olmadığını da belirtmek isteriz. Tüm dostlarımızdan FETÖ ile mücadelemizde verdikleri desteğin devamı olarak, ülkelerinizdeki FETÖ iltisaklı eğitim kurumlarını ve diğer kuruluşları temizlemelerini, okulları Maarif Vakfımıza devretmelerini bekliyor bu hain yapılanma karşısında uyanık ve tedbirli olmanız gerektiğini de önemle belirtiyorum. Ekonomik İşbirliği Teşkilatında ortak hedeflere birlikte yürüdüğümüz dostlarımıza bu konuda bizlere destek vermek düşer" ifadelerini kullandı.

Bakan Yardımcısı Erdem: "FETÖ iltisaklı eğitim kurumlarınızı temizleyin"

Bakan Yardımcısı Erdem: "FETÖ iltisaklı eğitim kurumlarınızı temizleyin"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber