Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Mart 2014 - 21:28 Yorum: 0

Bakan Yardımcısı Etyemez Nijerli Bakan Chaibou bir araya geldi

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Nijer Cumhuriyeti Kamu Hizmetleri ve İdari Reform Bakanı Laouali Chaibou ile makamında bir araya geldi. Bakanlıktan...

Bakan Yardımcısı Etyemez Nijerli Bakan Chaibou bir araya geldi

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Nijer Cumhuriyeti Kamu Hizmetleri ve İdari Reform Bakanı Laouali Chaibou ile makamında bir araya geldi. 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamayla göre, görüşmede kamu yönetimi reformu konusunda işbirliği imkanları ele alındı. Nijer Büyükelçisi Adam Abdoulaye Danmaradı ile Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu da görüşmede hazır bulundu.

Etyemez, görüşmede Türkiye'nin Afrika ülkelerinin kalkınmasına özel önem verdiğini belirterek "hem Devlet Personel Başkanlığı hem de Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü tarafından dost ve kardeş ülke Nijer'in kamu yönetimi reformu çalışmalarına destek verileceğini" söyledi.

Konuk Bakan Chaibou da Türkiye’nin tecrübelerinden yararlanmak istediklerini belirttiği ve "dost ve kardeş ülke olarak ilk önce Türkiye'nin kapısını çalıyoruz" ifadesini kulandığı kaydedildi.

Açıklamada, Devlet Personel Başkanlığı'nın davetlisi olarak Türkiye'de bulunan konuk Bakan ve heyetini, iki gün boyunca çeşitli görüşmeler gerçekleştireceği belirtildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber