Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 28 Ekim 2016 - 14:38 Yorum: 0

Bakan Yılmaz; “Bu millet evlatlarının geleceğine ve aydınlık Türkiye’ye sahip çıktı”

Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, Türkiye ekonomisinin 90'lı yıllardan bugüne çok büyük bir mesafe kat ettiğini belirterek, "Türkiye'deki bugün...

Bakan Yılmaz; “Bu millet evlatlarının geleceğine ve aydınlık Türkiye’ye sahip çıktı”

Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, Türkiye ekonomisinin 90'lı yıllardan bugüne çok büyük bir mesafe kat ettiğini belirterek, "Türkiye'deki bugün yaşanan birçok rahatsızlığın sebebi faiz giderini azaltaraktan millete hizmet olarak döndürülmesidir" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Dr. İsmet Yılmaz, Adnan Menderes Üniversitesi'nin 25. Akademik Yılı açılışına katıldı. Atatürk Kongre Merkezi'nde gerçekleşen açılışa Vali Ömer Faruk Koçak, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, akademik ve idari kadro ile öğrencilerin yanı sıra çık sayıda davetli katıldı.

ADÜ 25. Yıl tanıtım filmi ve müzik dinletisiyle başlayan törende konuşan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Bakan Yılmaz'ın özel kaleminin yaptığı bir yanlışlık nedeniyle ADÜ'nün akademik yılı açılışına katılmasına "Özel kaleminizi çok seviyoruz" sözleriyle teşekkür etti. ADÜ'nün farklı bir üniversite olmayı hedeflediğini belirten Bircan, "Bütün bilimsel aktivitelerimizi rutinden çıkartıp, artık dünyanın egemen olduğu bu değiştiği dönemde, paradikmalar ve yönetim tarzlarının değiştiği, insanlara bakış açılarının değiştiği dönemde biz de üniversite olarak buna öncü olmak zorundayız. Burada ön büyük tıkanıklık nedir diye sorsanız; bence mevzuatlardır. Her yerde söylediğim gibi; Türkiye bir mevzuat cehennemidir. Bu mevzuat cehenneminden kurtulmanın tek yolu da sistem değişikliğidir. Sistem değişikliği bizi rahatlatacak, önümüzü açacak, işlerimizi kolaylaştıracaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız buraya geldiği zaman bana; "Hocam, bu üniversiteyi Adnan Menderes'e yakışır bir hale getir" dedi. Biz de o gün bugündür görevde bulunduğumuz 2 sene boyunca FETÖ'sü, 1128 akademisyeni gibi karşılaştığımız tüm olumsuzluklara rağmen kendi üzerimize düşen sorumlulukları en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz" dedi.

ADÜ'nün Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden birisi olduğuna işaret eden Vali Ömer Koçak da, "Eğer bilim dünyası nitelikli bilgi üretip, bu nitelikli bilgiyi nitelikli kararlar alabilmek için idarecilere ulaştırabilirse ve iş dünyasına bunu ulaştırabilirse orada kalkınma gerçekleşebilir. Bizim üniversitelerden beklentimiz hem ülkemizin hem de şehirlerimizin kalkınması için bu katkıyı vermesidir. En köklü üniversitelerimizden birisi olan Adnan Menderes Üniversitesi de kurulduğu günden bu yana şehrimize bu katkıyı vermeye devam ediyor" diye konuştu.

Özel kaleminin neden olduğu yanlış anlaşılma ve bu nedenle ADÜ açılışının bir hafta ertelenmesine değinerek konuşmasına başlayan Bakan Yılmaz, "Özel kalemime "Aydın Üniversitesi'nin açılışına katılalım" deyince, ilk olarak Aydın'daki üniversite akla gelmiş. İstanbul Aydın Üniversitesi denildiği halde bile akla Aydın'daki üniversite geliyorsa; bu Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nin kat kat daha öne çıktığının bir göstergesidir" şeklinde konuştu.

"Tek parça halinde kalmamız imkansız olurdu"

Alman Dışişleri Bakanının "Türkiye uçurumun kenarından döndü" şeklindeki sözlerini anımsatan Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah göstermesin uçurumdan düşseydik; ülkeyi tek parça halinde tutabilmek imkansız olurdu. Kahraman bir milletin kanıyla canıyla tanka, topa, tüfeğe, uçağa ve helikoptere karşı yazdığı bu şanlı destanın mutlaka gelecek nesillere aktarılması lazım. Bu bizi, bu topraklarda ilelebet bağımsız ve hür yaşatacak iradedir. Bunun için durmadan gece gündüz çalışacağız. Bu ülkeyi daha güçlük yapmak için durmadan çalışacağız. İstiyoruz ki ülkemiz güçlü, insanımız zengin ve mutlu olsun. Yoksul olan evde kavga bitmez. Yoksulluğu mutlaka bitirmemiz lazım. Yine cehaletin olduğu yerde de kavga bitmez. Cehaleti de azaltmamız gerekiyor"

Bakan Yılmaz, ilk derste Türkiye ekonomisinin geldiği noktayı anlattı

ADÜ'nün 25. Akademik Yılı açılışında ilk dersi veren Bakan Yılmaz, gençlere Türkiye ekonomisinin 1990'lı yıllardan bugüne geldiği noktayı anlattı. Geçen 26 yıllık süreçteki ekonomik verilerin tüm üniversiteler tarafından araştırılıp irdelenmesi gerektiğine dikkat çeken Yılmaz, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Her fakülte, 90'dan bu yana ki bütçeyle ilgili bir çalışma yapsın. Hangi dönemde hizmetler arttı, hangi dönemde azaldı özü burada yatıyor. Hangi dönemde Türkiye'deki mevcut iktidarlar aleyhine yurt içi ve dışından propagandalar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor; bütün rakamlar bunu açıkça gösteriyor. Gerçek mücadele, ekonomik mücadeledir. Eğer ekonomide güçlü olursanız, dış politikada da bağımsız olursunuz. Ama ekonomide zayıf olursanız, "Borç alan talimat alır" derler ya o zaman dış politikayı bağımsız yürütebilmek mümkün değildir. Türkiye'deki bugün yaşanan birçok rahatsızlığın sebebi işte bu faiz giderini azaltaraktan millete hizmet olarak döndürülmesidir. IMF ile sözleşme yapılmayarak ekonomik anlamda bağımsızlığın sağlanması ve buna bağlı olarak dış politikada bağımsız bir politika izlenmesidir. Türkiye'nin Suriye ve Irak gibi kendi içinde uğraşmasını istediler. Ama bu millet feraseti ve basiretiyle kendi iradesine, evlatlarının geleceğine ve aydınlık Türkiye'ye sahip çıktı"

Törenin sonunda ADÜ 25. Yıl Sergisi'nin açılışını gerçekleştiren Bakan Yılmaz, sergide yer alan eserler hakkında Rektör Cavit Bircan'dan bilgiler aldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber