Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 07 Aralık 2017 - 12:08 Yorum: 0

Bakan Yılmaz: “Türkiye beşeri sermayesiyle ileri gidiyor”

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin dışarıdan bakıldığında büyük atılımlar yapan bir ülke olarak görüldüğünü belirterek, "Aklınıza...

Bakan Yılmaz: “Türkiye beşeri sermayesiyle ileri gidiyor”

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin dışarıdan bakıldığında büyük atılımlar yapan bir ülke olarak görüldüğünü belirterek, "Aklınıza gelen her alanda eğer iyi bir şeyler yapıldıysa bunun nedeni beşeri sermayenin iyi olmasıdır. Daha iyi yöneticiler, idareciler, mühendisler. Beşeri sermayenin temeli de eğitimdir. Daha iyi olmanın yolu eğitimden geçiyor" dedi.

Manisa ve ilçelerinde bir dizi temaslarda bulunmak üzere gelen Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ilk olarak Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i ziyaret etti. Ardından AK Parti İl Başkanlığına geçen Bakan Yılmaz, Manisa İl Başkanı Berk Mersinli ile bir araya geldi. Ziyarette Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir ve partililer de hazır bulundu.

"Türkiye çok büyük atılımlar yaptı diyorlar"

Türkiye'de her alanda büyük bir değişim sağlandığını ve 12 seçim boyunca halkın her zaman yanlarında durduklarını belirten Bakan İsmet Yılmaz, "Spil Dağı'nın tepesinde olursanız büyüklüğünü anlayamazsınız. Görmek için biraz dışarıya çıkmak lazım. Dışarı çıkıp baktığınızda "Türkiye çok büyük atılım gösterdi" diyorlar. Ulaşımda, sağlıkta, eğitimde, enerjide. Herkes kendi çocukluğunu hatırlasın, bizim dönemimizde çok fazla elektrik kesintileri olurdu. Şimdi enerji kullanımları artmış olmasına rağmen, elektrikler eskisi kadar kesilmiyorsa enerjide bir şeyler yapıldığını gösteriyor. Ulaşımda ise 80 yılda yapılan 3 katından daha fazlası yapıldı. Sağlıkta da büyük atılımlar yapıldı. Sabah 04.00'de hastaneye gittiğimi hatırlıyorum, sıra alıyorduk" ifadelerini kullandı.

"Türkiye petrol, altın madeni ile değil beşeri sermayeyle ileri gidiyor"

Her alanda başarı göstermenin en büyük etkeninin beşeri sermaye olduğunu dile getiren Bakan Yılmaz, "Aklınıza gelen her alanda eğer iyi bir şeyler yapıldıysa bunun nedeni beşeri sermayenin iyi olmasıdır. Daha iyi yöneticiler, idareciler, mühendisler. Bunun başı eğitimdir. Türkiye ileri gittiyse petrol, altın madeni bulduğu için değildir. Beşeri sermayedir. Beşeri sermayenin temeli de eğitimdir. Daha iyi olmanın yolu eğitimden geçiyor. Alt yapıyı biz Türkiye olarak büyük ölçüde tamamladık. Geçen hafta Hakkari'deydik. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 22. Okul öncesi eğitim oranı Hakkari'de yüzde 80'i yakalamış durumunda, Antalya'da yüzde 70 civarında. İnşallah önümüzdeki dönemde bu eksikliklerimiz giderdikten sonra 21. yüzyılı Türkiye'nin yüzyılı yapacağız. Halkın gözü terazidir, bu terazi hiç şaşmadı, inşallah bundan sonra da şaşmaz. Biz daha iyi hizmetler vermek için halkımıza gayret edeceğiz" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli ise "Hükümetimiz döneminde en başarılı olduğumuz konulardan biri eğitim ve sağlıktı. Bunda da Sayın Bakanımızın yaptığı çalışmalar çok önemliydi. İnanıyorum ki çocuklarımızın geleceği noktasında başarılı adımlar atmaya devam edecekler" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber