Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 19 Ağustos 2016 - 15:48 Yorum: 0

Bakan Zeybekci: “E-ticarete inanılmaz derecede önem vermemiz gerekiyor”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de PTT A.Ş. Yönetim Koordinasyon Toplantısına katıldı.

Bakan Zeybekci: “E-ticarete inanılmaz derecede önem vermemiz gerekiyor”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Aslan ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de PTT A.Ş. Yönetim Koordinasyon Toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Zeybekci, Türkiye'nin e-ticarete inanılmaz derecede önem vermesi gerektiğini söyledi.

Denizli'de düzenlenen PTT A.Ş. Yönetim Koordinasyon Başmüdürler Toplantısı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla gerçekleşti.

Pamukkale ilçesi Karahayıt'ta bir otelde düzenlenen toplantıya Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, PTT A.Ş., Genel Koordinasyon Müdürü Kenan Bozgeyik, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 81 ilden gelen PTT başmüdürleri ve basın mensupları katıldı.Toplantı öncesi kırsal alanlarda faaliyet yürütecek PTT mobil aracının açılışı iki bakan tarafından gerçekleştirildi. Daha sonra PTT'nin elektronik elbise beğenme cihazı hakkında bilgi alan bakanlar birer konuşma yaptı.

"Türkiye olarak e-ticarete inanılmaz derecede önem vermemiz gerekiyor"

Dünyadaki e-ticaretin önemine değinen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Dünyada, e-ticaret, elektronik ticaret inanılmaz bir hızla, katlanarak her sene devam ediyor. Şu an itibariyle dünya ticaretinde, gelişmiş ülkelerde, toplam ticaretin içinde e-ticaretin, elektronik ticaretin payı yüzde 13'lerdedir. Toplam ticaret hacminin yüzde 13'ünü insanlar elektronik ortamda yapıyor. Az önce gördüğümüz gibi üzerinde deneyerek, elektronik ortamda beğenerek ve elektronik ortamda ödeyerek, yine elektronik ortamda ulaştırma noktasında kendisine ulaşarak ulaştırma hizmetini satın alarak, tercih ederek, böyle bir tercihte bulunuyor. Çin'de toplam ticaret payı içinde elektronik ticaretin payı yüzde 16 ve her yıl inanılmaz bir şekilde artıyor. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerin elektronik ticaretin, toplam ticaretin içindeki payı da yüzde 6'lar seviyesindedir. Ama maalesef cep telefonu kullanımında dünyada yüzde 3'te yer alan Türkiye'de, toplam ticaretin payı, yüzde 1,5 aslında. Onun için önümüzde almamız gereken inanılmaz bir derinlik var. Daha doğrusu ben bunu, fırsat olarak görüyorum. Türkiye'nin iç ticareti için önemli ama şuna 150 milyar dolar ihracatımızın, ileride çok daha artmasını istiyorsak eğer, Türkiye olarak e-ticarete inanılmaz derecede önem vermemiz gerekiyor" diye konuştu.

"PTT'nin yerini belirlemiş olacağız"

Ardından PTT'nin e-ticaret ve gelişimi hakkında bilgi veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "PTT'NİN misyonunu, vizyonunu ileriye taşıyacak çalışmalar yapacağız. Üç günlük toplantılar boyunca. Ancak özellikle bu kapsamda e ticaretle ilgili, dünyanın geldiği nokta, Türkiye'nin alması gereken konum ve bu konumda, PTT'nin yerini belirlemiş olacağız" şeklinde konuştu.

"Ülkenin her yerinde aynı oranda yatırımlar olsun istiyoruz"

Türkiye'de yatırımlardan söz eden Bakan Arslan, "İstiyoruz ki İzmir'de, İstanbul'da, Denizli'de her ne varsa, Kars'ta, Ardahan'da, Iğdır'da, Erzurum'da, Ağrı'da aynısı olsun. 780 bin metrekaredeki, 79 milyonun hiç birbirinden farkı yok. Dili ayrı olabilir, dini ayrı olabilir, etnik yapısı ayrı olabilir, mezhebi ayrı olabilir ama hep beraber Türkiyeyiz. Hep beraber Türkiye olduğumuza göre, ülkenin her yerine aynı seviyede hizmet götürmemiz lazım. Türkiye'nin istenmemesinin nedeni dünyadaki ticaret pastasından gereğinden fazla pay almasıdır. Bu pastaya paydaş olması demek, işte onların ayaklarına burada basılır. Onların kudurması buradan başlıyor. Nasıl olur, düne kadar yönettiğimiz, düne kadar kullandığımız Türkiye, bugün bizim pastamıza paydaş oluyor" ifadelerini kullandı.

"Yeni bir küresel terör örgütü türemiştir"

FETÖ'nün Türkiye'de birçok iyi niyeti istismar ettiğini belirten Bakan Arslan, "İnsanımızın huzurunu istemeyen, insanımızın refahını kaçırmak isteyenlere bir başka küresel terör örgütü eklendi. Din diyerek, dini istismar ettiler, dünyanın her yerinde Türkçe öğretiyoruz deyip, Türkleri istismar ettiler. İşte büyüyen ve güçlenen Türkiye'yi istemeyenlere maşalık eden, uşaklık edenler 15 Temmuz'da milletin üzerine kurşun yağdırdılar. Vatandaşın hakkını savunmak, vatandaşın hakkını korumak adına, ölümü göze alanların olduğunu hesaba katmadılar. Hesaba katmadılar ki bu millet iradesine sahip çıktı. Bu millet, 15 Temmuz'da onlara da, dünyaya da, hainlere de bir ders verdi" diye aktardı.

"15 Temmuz'da gençler tüm dünyaya mesaj verdi"

Darbe girişimine karşı gençlerin rolüne dikkat çeken Bakan Arslan, "15 Temmuz itibari ile en çok memnun olduğum ve en çok ifade ettiğim bir cümle var ki, Türkiye'deki gençliğin a politik yetiştiğidir. Dünyadan haberdar olmadığını, milli şuurdan haberdar olmadığını, millet olmanın ne demek olduğundan haberdar olmadan yetiştiğini zannediyorlardı. Gençler 15 Temmuz'da sokağa çıktılar. Gençler 15 Temmuz'da meydana çıktılar ve o yaşlarında dediler ki, fiziki olarak yüreğim küçük olabilir ancak onun içinde taşıdığım iman çok büyüktür. Biz millet olma şuuruyla, diline, dinine, etnik yapısına, hiçbir şekilde mezhebine bakmadan, hep biriz, hep beraberiz, hep beraber Türkiyeyiz. O yüzden herkese ders verdiler. En büyük dersi de, hainlerle birlikte dünyaya verdiler. Bütün bu fotoğraftan sonra bu coğrafyanın ve 15 Temmuz'un bizim omuzlarımıza yüklediği başka bir sorumluluk var. Evet düne göre büyüğüz, evet yaslanmayacak derecede büyüğüz ama yarın bizim daha büyük olmamızı gerektiriyor. Yarın bugünden daha güçlü olmalıyız" sözlerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber