Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 29 Mart 2017 - 20:23 Yorum: 0

Bakan Zeybekci: “Terör örgütleri Avrupa ile aramız bozulsun istiyor”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bu terör örgütleri istiyorlar ki Türkiye ile Avrupa ülkeleri birbirine girsin. Türkiye'nin AB ile bugün 160 milyar dolarlık...

Bakan Zeybekci: “Terör örgütleri Avrupa ile aramız bozulsun istiyor”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bu terör örgütleri istiyorlar ki Türkiye ile Avrupa ülkeleri birbirine girsin. Türkiye'nin AB ile bugün 160 milyar dolarlık ticareti var. Türkiye bugün ihracatının yüzde 49'unu Avrupa'ya yapıyor. Türkiye Avrupa için Avrupa Türkiye için önemli. Onlar aramız bozulsun istiyor. Onlara buna müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, referandum çalışmaları kapsamında geldiği İzmir'de vatandaşlara hitap etti. AK Parti Buca İlçe Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi önünde partililerle buluşan Zeybekci, büyük bir coşkuyla karşılandı.

Miting havasında geçen buluşmada konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Büyük bir ülkenin vatandaşlarıyız. Yüce bir milletin mensuplarıyız. Dünyanın 17. büyük ekonomisi değil, 16.büyük ekonomisiyiz. Turizmde dünyanın 6'ınc Avruğa'nın 4. büyük ülkesiyiz. Hedefimiz dünyada ilk 10, Avrupa'da ilk 3 içinde olmak. Ama biz zaten dünyada ilklerdeyiz. Dünyanın en uzun köprüleri Türkiye, en büyük havaalanı nerde olacak, Türkiye'de. Yine bizde olacak. Bütün bunları kim yapıyor. Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye, bu milletin evlatları yapıyor. Onun için zaten başımıza her türlü sıkıntı geliyor" dedi.

"Hasta oluyorlar"

Geçmiş dönem siyasi tarihinden bahseden Bakan Zeybekci, "Ekonomiyi kitaptan da okuduk, pratiğine de yaptık. Ama bu Ekonomi Bakanlığı var ya bir egemen ülkeye yapılabilecek en büyük saygısızlık olan dışarıdan ekonomi bakanı gönderdiler. IMF; Dünya Bankası Türkiye'ye ekonomi bakanı gönderdi. İşte şimdi o koltuğa bir tütün amelesinin çocuğu oturuyor. Görmediğimiz kalmadı ekonomimiz dimdik ayakta mı? 15 Temmuz ihanetini gördük mü? 249 kardeşimiz şehit ettiler. Bu milletin Cumhurbaşkanlığı Külliyesini bombaladılar, meclisi bombaladılar. 15 Temmuz bu kardeşiniz meclise girerken dolu gibi üzerine kurşun yağdırıldı. 18 Temmuz sabahı Türkiye'de her şey tıkır tıkır işliyordu. Türk bankaları dünyadaki bütün bankalarla çalışıyordu, devletin büyün kurumları işinin başındaydı. Aksayan bir yerimiz yoktu. "Böyle bir darbe, işgal girişimi olur da bu ülke nasıl yeninde ayağa kalkar" diyorlar. Ona zaten hasta oluyorlar. Avrupa'nın ülkeleri, Türkiye'ye her türlü karalamayı yapanlar, çamur atanlar var ya bize olanlar onlara olsa 1 yıl bankaları açık olmazdı. Ekonomileri, faizleri düzelmezdi. Ama bizim arkamızda yüce millet var. Bu millet ilelebet diz çökmemiş, asla aman dememiş, hiç teslim olmamış, esir olmamış milletin evlatlarıyız biz" diye konuştu.

"Otellerde milletvekili pazarlıklarıyla koalisyon yaptılar"

Türkiye'nin rahmetli Turgut Özal ile dünyaya açıldığını, dünya ile rekabet etmeye başladığını söyleyen Bakan Zeybekci, "Ama birileri geldi tek başına iktidarı indirmek yerine kıytırıktan bir koalisyon gelmesi için her türlü ahlaksızlığı savurganlığa yatı. Bu millete rüşvet verdi. Bu milleti aldatan da olmayacağız ama aldanan da olmayacağız dedik. Bu millete geldiler dediler ki 30 yaşındaki genç kızlarımız emekli ettiler. O gün kıytırık bir şekilde Demirel-Erdal İnönü koalisyonunu kurmak için bu ülkeye verilen zarar ne biliyor musunuz? Biz ödedik, milletimiz ödedi. Türkiye'nin şu an bütçesi 641 milyar TL. Bu koalisyonu kurmak 4,5 - 5 trilyon TL zarar. Bunu kim ödedi? Millet ödemedi. Ne için yaptı? 25 günlük hükümet kurdular. 11 yılda Türkiye'de 8-10 tane hükümet kuruldu. 100 liralık verginin 87 lirası faize gidiyordu. Geri kalan 13 ile ne olur Allah aşkına? Bir bakanlık personelin maaşını ödeyemezsiniz, bırakın yollar, köprüler yapmayı. O yüzden gittiler Türkiye'yi IMF'nin kucağına oturttular. Bu koalisyonlarla Türkiye'yi sömürttüler. 1950-60 arası Türkiye çıkıyor , 60'ta vur aşağıya. Otellerde milletvekilleri pazarlıklarıyla Türkiye koalisyona gitmedi mi? Kim ödedi bunların bedelin? Biz ödedik" ifadelerini kullandı.

"Bizim ısırılmadık yerimiz kalmadı"

O dönemlerde bir gecede Türkiye'de batırılan banakların toplam değeri 46 milyar dolar olduğunu kaydeden Zeybekci, sözlerine şöyle devam etti:

"Milli gelir 200 milyon dolar, 4'te biri. Bugün milli gelirimiz 865 milyar dolar. Nereye gitti bu ödenenler. Birilerinin cebine gitti. Sadece faizlerden gelen extra Türkiye'ye gelen 635 milyar lira. 2001 "de bu krizler olmamış olsaydı, Türkiye bugün çok büyük ihtimalle dünyanın 13., Avrupa'nın 4. büyük ekonomisi olacaktı. Milli gelirimiz 11 bin dolardan 18 bin dolara gelecekti. Nereye gitti Allah aşkına bu? Birilerinin cebine gitti. Mevcut sistemle. 16 Nisan işte her seferinde aynı yerden çıkan o mikrop tarafından hasta olan bu millet o deliği kapatacak, Türkiye bu beladan kurtulacak. Bu memlekette koalisyon olmayacak. Akıllı adam bir delikten iki defa ısırılmaz. Bizim ısırılmadık yerimiz kalmadı ya. AK Parti olarak 8-10 senedir önce milletimiz diye uğraşıyoruz. 16 Nisan bu memlekete iyi gelecek. Neler diyorlar neler. Bir tanesi çıkıp da üniversitedeki gençler gibi akıllı soru sormadılar doğru söz söylemediler."

"Siyaset için ayıptır bu, yuh"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bakan Zeybekci, "Muhtarlıkları kaldıracakmışız. Cumhurbaşkanımızın böyle bir yetkisi yok. Hele Aydın'da minibüsçüleri toplamış Böyle "16 Nisan'da evet çıkarsa minibüsleriniz elinizden alınacak" diyor. Yuh, yuh yani. Bu siyaset için ayıptır, siyasetin itibarını düşürmektir bu. 16 Nisan CHP'ye de çok iyi gelecek, bundan emin olun. Çünkü 16 Nisan koalisyonların bittiği, sağdan soldan kim gelirse yüzde 50 alacağı için soldan gelen, CHP'den gelen aday da bu milletin yüzde 70'ine sahip çıkacak. Onun için böyle "yüzde 23 olsun, ben orda oyalanayım, kendi halimde" buna sol müsaade etmeyecek. Niye dengesiz şekilde siyaset yapıyor kendinden geçti.Çünkü yeni sitemde o yok, bu milletin yüzde 60'ına hitap eden, milli menfaatlerde buluşan bir genel başkan gelecek. Bu milletle barışık birisi gelecek" dedi.

"Terör örgütleri aramız bozulsun istiyor"

Terör örgütlerinin Türkiye ile Avrupa ülkelerinin arasını bozmaya çalıştığına dikkat çeken Bakan Zeybekci, "Almanya şöyleymiş de Hollanda böyleymiş de takmayın kafanıza. Almanya'ya gittiğimde ertesi günü Alman gazetesinde en ahlaksızın söyleyemeyeceği şeyi söylediler bana. Daha 2 hafta önce yaptılar. Dediler ki "Erdoğan Köln'e en sadık tasmalı köpek gönderdi." Affedersiniz bu sadece bana değil, 80 milyona söylenen bir sözdür. Bu terör örgütleri istiyorlar ki Türkiye ile Avrupa ülkeleri birbirine girsin. Türkiye'nin AB ile bugün 160 milyar dolarlık ticareti var. Türkiye bugün ihracatının yüzde 49'unu Avrupa'ya yapıyor. Türkiye Avrupa için Avrupa Türkiye için önemli. Onlar aramız bozulsun istiyor. Onlara buna müsaade etmeyeceğiz. Almanya'nın yaptığının hesabını sonuna kadar soracağız. Almanya değil o dergiden soracağız. Hollanda'da benim bakanıma parmak sallayan o polis şefinden, o sınır dışına gönderip de diplomatik ahlaksızlık yapanlardan hesap sorulacak. O terör örgütü FETÖ'yü asla güldürmeyeceğiz. Biz işimize bakacağız. 17 Nisan sabahı Türkiye daha parlak bir güneşle uyanacak" dedi.

Bakan Zeybekci: “Terör örgütleri Avrupa ile aramız bozulsun istiyor”

Bakan Zeybekci: “Terör örgütleri Avrupa ile aramız bozulsun istiyor”

Bakan Zeybekci: “Terör örgütleri Avrupa ile aramız bozulsun istiyor”

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber