Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 18 Ekim 2016 - 17:08 Yorum: 0

Bakan Zeybekci: "Türkiye artık yurt dışında yatırım yapan bir ülkedir"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-Kosova İş ve Yatırım Forumu'nda konuştu.

Bakan Zeybekci: 'Türkiye artık yurt dışında yatırım yapan bir ülkedir'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-Kosova İş ve Yatırım Forumu'nda konuştu. Zeybekci, konuşmasında Türkiye'nin artık yurt dışına yatırım yapan bir ülke konumuna geldiğini belirtti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-Kosova İş ve Yatırım Forumu'nda konuştu. Zeybeci, konuşmasında Türkiye'nin artık yurt dışında yatırım yapan ülke konumuna geldiğini belirtti. Bakan Zeybekci açıklamasının öncesinde Kosova Cumhuriyeti Sanayi ve Ticaret Bakanı Hykmete Bajrami ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Sözlerine Kosova ve Türkiye iş dünyası arasındaki iş görüşmelerinden hayırlar çıkmasını dileyerek başlayan Zeybekci, "2013 yılında imzalanmış olan bir Serbest Ticaret Anlaşması var. Bu anlaşmayı Türkiye Millet Meclisi'nde bütün siyasi partilerin oybirliği ile onayladık. Bu bu sevgimizin göstergesi bütün siyasi partilerimizin siyasi görüşlerinin de üzerindedir. İkili görüşmede çok değerli bakana, dostuma Türkiye ile Kosova arasındaki ticari ve yatırım ilişkilerinin Kosova tarafından onaylanması halinde en büyük dinamo haline getireceğinin altını çizmek istiyorum. Çünkü Serbest Ticaret Anlaşması imzalandığında Türkiye'deki bütün yatırımcılar ve iş dünyası temsilcileri Kosova'da yatırım yaptıklarında, Kosova'da ürettiklerinde ürettikleri tüm ürünlerin Türkiye'ye serbestçe sıfır gümrükle, hiçbir engelle karşılaşmadan girmesi garanti altına alındığında emin olun Kosova'ya çok daha fazla Türk yatırımcı girecektir. Türkiye artık yurt dışında yatırım yapan bir ülkedir" dedi.

Kosova'nın tanıtılmasıyla ilgili olarak Türkiye'deki tüm fuarlarda ve tüm etkinliklerde Kosova'nın yer alması için Ekonomi Bakanlığı olarak her türlü desteği vereceklerini belirten Zeybekci, "Gerek Türkiye ihracatçılar Meclisi ile birlikte gerekse TOBB ve diğer tüm kurum ve kuruluşlarımızla elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz" şeklinde konuştu.

Zeybekci, şuan itibariyle Türkiye'nin Kosova'ya ihracatının 250 milyon dolar civarında olduğunu belirterek, "Kosova'nın Türkiye'ye ihracatı ise hemen hemen sıfır seviyesinde. Biz Kosova'nın Türkiye'ye ihracatının en kısa sürede 50 milyon dolara, 100 milyon dolara, 200 milyon dolara çıkmasını istiyoruz. Bu da oradaki Türk firmalarımızın yatırımlarıyla olacaktır" ifadelerini kullandı.

Bakan Zeybekci'nin konuşmasının ardından iki ülke iş ve yatırım temsilcileri anlaşmaya imza attılar. Toplantı fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber