Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 18 Ağustos 2016 - 17:44 Yorum: 0

Bakan Zeybekci’den FETÖ uyarısı

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, FETÖ'nün şekil değiştirebileceği uyarısında bulunarak, "Bu...

Bakan Zeybekci’den FETÖ uyarısı

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, FETÖ'nün şekil değiştirebileceği uyarısında bulunarak, "Bu millet demokrasiye el koydu. Buna cesaret edemezler ama başka pislikler yapabilirler. Mikroplar gibi şekil değiştiriyorlar. Bugün bu hainleri kullandılar. Yarın başka kimliklere bürünebilirler" dedi.

İzmir'e bir dizi ziyaret için gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni (İESOB) ziyaret etti. Bakan Zeybekci'yi İESOB Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Mutlu ve İzmirli Oda Başkanları karşılarken, Zeybekci'ye İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da eşlik etti.

Oda Başkanları, hükümetin esnaf yararına yaptığı düzenlemeleri dövizlerin üzerine yazarak Bakan Zeybekci'ye teşekkür ederken, isteklerini de yine bu dövizlere yazdı. İESOB Başkanı Mutlu ise yaptığı konuşmada esnafların sıkıntılarından bahsederek, faizsiz kredi ve KOSGEB kredilerinin koşullarının biraz daha kolaylaştırılmasını istedi.

"Yeni teşvikler açıklanacaktı"

65. Hükümet'in kurulduğundan bu yana yeni ekonomik teşvikler üzerinde çalıştığını açıklayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Türkiye'nin yeni teşviklerinin konuşulacağı gün yani 16 Temmuz'da son toplantımızı İstanbul'da yapacaktık. Bakanlar Kurulu toplantımızın ardında da dünya ve Türkiye bunu konuşuyor olacaktı ama bu melun hareket oldu" dedi.

"Ekonomiye nezle etkileri olacaktır"

15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini bir işgal hareketi olarak tanımlayan Bakan Zeybekci ,"Bu işgal hareketi Türkiye'den, bu mübarek vatandan gayri meşru başka şeyler üretmek için yapılan bir harekettir. Bu hareket, milletin sivil demokrasi devrimiyle cevaplandırılmıştır. Maalesef bunun ekonomimize hafif nezle etkileri olacaktır. Bunun tedbirlerini ilk andan itibaren aldık. Almanya, Amerika gibi başka ülkelerde olsa o ülke darmadağın olurdu, ne bankalar açılırdı ne de bir tane ticarethane sağlam kalırdı" diye konuştu.

"Başka pislikler yapabilirler"

"Ekonomik anlamda çok hassasız" diyen Zeybekci, "Bunun ticarete zarar vermesine asla izin vermeyeceğiz. Bu işler geçti. Bundan sonra bu ülkede böyle bir ihanet olamaz. Bu millet demokrasiye el koydu. Buna cesaret edemezler ama başka pislikler yapabilirler. Mikroplar gibi şekil değiştiriyorlar. Bugün bu hainleri kullandılar. Yarın başka kimliklere bürünebilirler. Bizim oralarda "güzel olanın başı belasız olmaz" derler. Türkiye, dünyanın en güzel ülkesi, bu millet dünyanın en güzel milleti. O yüzden kıskanmaya devam edeceklerdir" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Zekeriya Mutlu, Bakan Zeybekci'ye günün anısına bir plaket takdim etti.

Bakan Zeybekci’den FETÖ uyarısı

Bakan Zeybekci’den FETÖ uyarısı

Bakan Zeybekci’den FETÖ uyarısı

Bakan Zeybekci’den FETÖ uyarısı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber