Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 12 Mayıs 2016 - 17:58 Yorum: 0

Bakandan Külliye İçin 1 Milyon Sözü Alan Romanlar Sevinçten Göbek Attı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan mahallelerine yapılacak külliye için 1 milyon lira destek sözü alan Roman vatandaşlar, çalınan müzik eşliğinde...

Bakandan Külliye İçin 1 Milyon Sözü Alan Romanlar Sevinçten Göbek Attı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan mahallelerine yapılacak külliye için 1 milyon lira destek sözü alan Roman vatandaşlar, çalınan müzik eşliğinde bol bol göbek attı.

Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı tarafından yapılan Sosyal Dayanışma Merkezi'nin açılışına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yenidere ve Dere mahallelerine yapılacak külleyenin 3 ay zarfında temelinin atılacağını söyledi. Açılış öncesi kürsüye gelen Bakan Müezzinoğlu, hükümetin Roman açılımını hatırlattı. İktidarın Romanlara yönelik önemli adımlar attığını söyleyen Müezzinoğlu, "Artık Roman kardeşliği dönemine geçiyoruz. Biz kardeşiz, birlikte bir milletiz. Sizin evlatlarınız, bizim evlatlarımız; sizin derdiniz bizim derdimiz. Roman vatandaşlarımız çocuklarını mutlaka okula göndermeli. Üniversite okutmalı. Sizden Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan hemşireler var. Doktorlar da olmalı. Öğretmenler olmalı. Biz ayrımcılığa asla müsaade etmedik. Biz size bir adım gelirsek siz bize koşarak geliyorsunuz. Bu kardeşlik duruşudur" dedi.

Romanların yoğun olarak yaşadığı Yenidere ve Dere mahallelerine bir külliye yapılacağının müjdesini veren Müezzinoğlu, külliyenin 4 milyon liraya mal olacağını söyledi. Müezzinoğlu, "Bursa Büyükşehir Belediyesi yeni külliyenin yapımını üstlendi. Ama aksama olursa 1 milyonu benden. Yine de aksama olursa 1 milyon lirası Bursa Valiliği'nden. Yine yarım kalırsa 500 bin lirası Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı'ndan, 500 bin lirası da Mustafakemalpaşa Belediyesi'nden olsun. Ama Büyükşehir'e yakışan aksama olmaması. Temel atma töreninde kuru fasulye ve pilav yeriz. Hatta kuru fasulyemiz etli olur. Danası da benden olur. Açılışına ise eşimle birlikte gelerek etli pilav ve tas kebabı yeriz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu ve beraberindeki heyet Sosyal Dayanışma Merkezi'nin açılışını yaptı. Roman vatandaşlar ise Müezzinoğlu'ndan külliye ve dana sözü alınca sevinçten göbek attı. Elinde bastonuyla oynayan yaşlı bir adam ilgi odağı oldu.

Bakandan Külliye İçin 1 Milyon Sözü Alan Romanlar Sevinçten Göbek Attı

Bakandan Külliye İçin 1 Milyon Sözü Alan Romanlar Sevinçten Göbek Attı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber