Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 28 Ağustos 2016 - 13:24 Yorum: 0

Bakanlar Aydıncık’ta temel atma törenine katıldı

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Aydıncıl Belediyesi yeni hizmet binasının temel atma törenine...

Bakanlar Aydıncık’ta temel atma törenine katıldı

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Aydıncıl Belediyesi yeni hizmet binasının temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, ortaya proje konulduğu taktirde destekçisi olacaklarını ifade ederek, "Kalkınma Bakanımız ve milletvekillerimiz ile birlikte büyük projeler için zaten her zaman gereğini yapıyoruz. Ancak yerel yönetimlerde projelerini sunacaklar ki, hizmetlerden daha fazla pay alabilsinler. Aydıncık'ta yapılan tünel sayısına ve uzunluğuna baktığımızda, neredeyse Türkiye'de 80 yılda yapılan tünel ve viyadüklere eşittir. Ne yazık ki, ülkemiz büyüdükçe ve güçlendikçe düşmanlarımız da boş durmuyor. Ancak siziler tankların önünde durdukça, göğsünüzü mermilere siper ettikçe dünya, Türk insanının millet olma şuuruyla ecdadından aldığı genleri kaybetmediğini gördü. Dün bir çalıştıysak, 15 Temmuz'dan sonra daha da fazla çalışacağız" dedi.

Bakan Elvan ise 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananlara değindikten sonra Aydıncık için, Mersin için ne söz verdiyseler, eksiksiz tamamını yerine getireceklerini söyledi. Bugün de verdikleri belediye hizmet binasının temelini attıklarını kaydeden Elvan, "Aydıncık şehir geçişi dedik yapımına başlıyoruz, yeni bir Anadolu lisesi ihtiyacı vardı onu da yapıyoruz, meslek yüksek okulu için de gereğini yapacağız. Yeni bir futbol sahası, emniyet için de yeni modern bir hizmet binası yapacağız. Tabi ki, Aynalıgöl büyük bir değer. Aydıncık dünyanın en güzel merkezlerinden biridir" diye konuştu.

Aydıncık'ın yeni sanayi sitesine kavuşturulacağını da dile getiren Bakan Elvan, gerekli çalışmalar yapılarak bakanlığa başvurulması halinde Aydıncık'ın turizm bölgesi ilan edileceği müjdesini de verdi. Aydıncık Hükümet Konağının inşa edileceği müjdesini de veren Elvan, Vali Çakacak'ın da katkılarıyla kısa süre içerisinde Aydıncık'ın çok büyük gelişmeler kaydedeceğine inandığını kaydetti.

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Aydıncık'a yapılan hizmetlerden duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra Mersin ile Antalya'yı birbirine bağlayan Akdeniz Sahil Yolu Projesi'nin, Aydıncık için de büyük öneminin olduğunu belirterek, "Bu

proje Aydıncık'ı her tarafa yakın hale getirecektir. Ülkemizdeki kalkınmadan ve gelişmelerden biz Mersin olarak da gerekli payımızı alıyoruz. Mersin ulaşımdan gençlik ve spora kadar, sağlıktan eğitim sektörüne kadar devasa projeler almaktadır. İlimize sağlanan bu projeler dolayısıyla başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Başbakanımıza, Sayın Kalkınma Bakanımıza, Sayın Ulaştırma Bakanımıza Mersin halkı adına şükranlarımı ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kurdelenin kesilmesiyle birlikte yeni hizmet binasının temelinin atılmasının ardından Aydıncık muhtarlarıyla bir araya gelerek, muhtarların tek tek talep ve sorunlarını dinleyen ve açıklamalarda bulunan Bakan Elvan ve Vali Çakacak, muhtarlar tarafından iletilen sorunların bir an önce çözümlenmesi için ilgili kurum ve kuruluş yetkililerine talimat verdi.

Bakanlar Aydıncık’ta temel atma törenine katıldı

Bakanlar Aydıncık’ta temel atma törenine katıldı

Bakanlar Aydıncık’ta temel atma törenine katıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber