Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:24 Sınav günü gürültü kirliliği yapılmaması yönünde uyarı08:18 Bakan Yerlikaya: “İstanbul’da düzenlenen ‘Mahzen-29’ operasyonlarında organ...08:17 İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, “Gece meydana gelen patlama...08:16 Çizgi kitap kahramanı "Şakrak" Erzincan’da çocuklarla buluştu08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı02:23 İki aracın çarpıştığı kazada karı koca yaralandı
Türkiye 20 Temmuz 2018 - 14:53 Yorum: 0

Bakanlıktan Bulgaristan’da küçükbaş hayvanlarda görülen PPR hastalığına ilişkin açıklama

Tarım ve Orman Bakanlığı, Bulgaristan'da bir bölgede küçükbaş hayvanlarda görülen PPR hastalığı ile ilgili yaptığı açıklamada, 12 Temmuz tarihinden...

Bakanlıktan Bulgaristan’da küçükbaş hayvanlarda görülen PPR hastalığına ilişkin açıklama

Tarım ve Orman Bakanlığı, Bulgaristan'da bir bölgede küçükbaş hayvanlarda görülen PPR hastalığı ile ilgili yaptığı açıklamada, 12 Temmuz tarihinden itibaren söz konusu bölgeden ithalat yapılmadığını bildirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan açıklamada, canlı hayvan ithalatının ulusal mevzuat ve bakanlık tarafından belirlenen sağlık şartları ve Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (OIE) tavsiyeleri doğrultusunda yürütüldüğü kaydedildi. İthalat sürecinde ilgili ülkenin veteriner mevzuatlarının, laboratuvar alt yapısının, toplama ve karantina merkezlerinin Türkiye tarafından görevlendirilen teknik heyetler tarafından yerinde denetlendiği belirtilen açıklamada, "Denetimler neticesinde uygunluğun tespit edilmesiyle beraber hayvan ithalatına izin verilmektedir. İthal edilecek hayvanların teknik ve sağlık özellikleri yönünden denetimi yapmak üzere veteriner hekimlerimiz görevlendirilmektedir. Hayvanların seçimi, karantinaya tabi tutulması, kan örneklerinin alınması, test ve aşılarının yapılması gibi işlemler o ülkede veteriner hekimlerimizin kontrolünde titizlikle gerçekleştirilmektedir. Bu işlemler sonucunda ithalatı uygun görülen hayvanlar, ülkeye giriş aşamasında Bakanlığımıza bağlı Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüklerinde ilave bütün kontrollere tabi tutulmaktadır. Bu işlemler sonucunda uygun görülen hayvanların ithalatına izin verilmektedir. Söz konusu hayvanlar ayrıca 21 gün süreyle ülkemizde karantinada tutulmakta ve karantina sürecinde PPR (koyun-keçi vebası) ve koyun-keçi çiçeği hastalıklarına karşı aşılamaları ve test işlemleri de yapılmaktadır. Bu aşamadan sonra sağlıklı bulunan hayvanların ancak fiili ithalatları gerçekleştirilmektedir. Bulgaristan, Bakanlığımızın canlı hayvan ithalatına izin verdiği ülkeler içerisinde yer almaktır. Bunun yanı sıra OIE bildirimi sonucu PPR hastalığının tespit edilmesi üzerine habere konu olan Bulgaristan'ın Burgas bölgesine Bakanlık olarak 12 Temmuz 2018 tarihinde kısıt konulmuştur. Bu tarihten itibaren ülkemize bu kısıtlı bölgeden herhangi bir ithalat yapılmamıştır. Ayrıca ülkemizde koyun ve keçilerde görülen PPR hastalığına karşı mücadele programı kapsamında ülke genelinde PPR aşılama çalışmaları gerçekleştirilmektedir. Vakanın görüldüğü Bulgaristan'ın sınırında yer alan Trakya Bölgemiz bu hastalığın görülmediği bir bölge olup, bu bölgedeki tüm koyun ve keçiler, diğer bölgelerimizde olduğu gibi düzenli olarak PPR hastalığına karşı aşılanmaktadır. Görüldüğü üzere hem sağlık açısından risk taşıyan hiçbir hayvanın ülkemize girmesine izin verilmemekte hem de ülkemizdeki hayvanların hastalıklara karşı korunmasında gereken hassasiyet gösterilmektedir. Dolayısıyla vatandaşlarımızın Bulgaristan'da yaşanan bu vaka üzerine hayvan sağlığı açısından kendilerini şüpheye düşürecek söylentilere itibar etmemesi önem taşımaktadır. Güvenli gıdaya erişimi esas alan Bakanlığımız, dün olduğu gibi bundan sonra da hayvan sağlığının korunmasında gerekli titizliği göstermeye ve halkımızın sağlıklı gıdaya ulaşması noktasındaki hassasiyetini sürdürmeye devam edecektir" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber