Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 23 Ağustos 2016 - 13:08 Yorum: 0

Bakanlıktan Kütahya’daki orman köylülerine 22,3 milyon TL’lik destek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nün, (OGM) Kütahya'daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 22,3 milyon TL kredi desteği...

Bakanlıktan Kütahya’daki orman köylülerine 22,3 milyon TL’lik destek

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'nün, (OGM) Kütahya'daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 22,3 milyon TL kredi desteği verdiği bildirildi.

Kütahya'da da güneş enerjisi, mantolama süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besi sığırcılığı seracılık, fenni arıcılık ve meyvecilik gibi konularda orman köylülerine 22,3 milyon TL kredi desteği sağladı.

247 aileye güneş enerjisi, aileye mantolama, 77 aileye kat kaloriferi, bin 37 aileye süt sığırcılığı, 428 aileye süt koyunculuğu, 48 aileye besi sığırcılığı ve 21 aileye mikro kredi de olmak üzere toplam bin 865 aileye 22 milyon 320 bin lira tutarında kredi desteği verildi. 2016 yılı içinde Kütahya'daki 200 aileye toplam 4 milyon 250 bin lira kredi desteği verilmesi planlanıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlık olarak orman köylülerini de düşündüklerini onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle bazı projeler geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduklarını söyledi.

Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Bakan Veysel Eroğlu, bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini belirtti.(EFE)

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber