Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 11 Ekim 2016 - 16:26 Yorum: 0

Bakım koşulu ve toprak yapısı 35 ton mısırı heba etti

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir gecede yaklaşık 35 ton mısırın heba olmasının, toprak yapısı ya da kötü bakım koşullarından kaynaklandığı...

Bakım koşulu ve toprak yapısı 35 ton mısırı heba etti

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir gecede yaklaşık 35 ton mısırın heba olmasının, toprak yapısı ya da kötü bakım koşullarından kaynaklandığı ortaya çıktı.

Viranşehir ilçesinde yaklaşık 40 dönüm araziden almayı hedeflediği 35 ton mısırı bir gecede heba olan İsmail Koç, mısırların tahrip olmasının nedeninin tohumdan kaynaklandığını ve ziraat mühendislerinin de incelemesinde bu kanıya varıldığını ileri sürmüştü. Tarım Müdürlüğü ekipleri ve tohum firması yetkililerin yaptığı incelemede, hasadın zarar görmesinin kötü iklim ya da bakım koşulları ile toprak yapısından kaynaklandığı ortaya çıktı.

Öte yandan aynı tohumu kullanan üreticilerin yaklaşık 2 bin hektara yakın tarlada yetiştirdikleri mısırın hiçbir sorunla karşılaşmadan sağlıklı bir şekilde biçildiği de vurgulandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber