Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 18 Ağustos 2015 - 18:35 Yorum: 0

Bakır Rölyaf kursu 3 kuşağı bir araya getirdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Sanat ve Eğitim Merkezi (MABESEM)’nde bir çok alanda kurslar devam ediyor.

Bakır Rölyaf kursu 3 kuşağı bir araya getirdi

Malatya Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Sanat ve Eğitim Merkezi (MABESEM)’nde bir çok alanda kurslar devam ediyor. MABESEM bünyesinde Malatya'da ilk kez açılan  Bakır Rölyaf (kabartma) ise bu kurslardan birisi. 

2 ay önce açılan ve şuan 15 kursiyeri bulunan Bakır Rölyaf kursu, her kesimden ilgi toplarken, bu kursta bir tablo dikkat çekiyor. Bu dikkat çeken tablo, kursun 3 kuşağı bir araya getirmesi. Baba, oğul ve torun hafta sonları birlikte MABESEM'de açılan Bakır Rölyaf kursuna katılarak hem zamanlarını değerlendiriyorlar,  hem de değişik eserler ortaya çıkarıyorlar.

Emekli baba, memur oğul ve öğrenci torun hep birlikte hafta sonları MABESEM’e gelerek Bakır Rölyaf yapıyorlar.

Baba Yıldırım: Güzel eserler ortaya çıkarıyorum

2 aydır Bakır Rölyaf kursuna başladığını söyleyen emekli baba Mehmet Mustafa Yıldırım, " birkaç yıl önce emekli oldum. Buraya gelmeden önce zamanım boş geçiyordu. Oğlum Bakır Rölyaf öğretmeni. MABESEM bünyesinde böyle bir kursun açıldığını söyledi. 2 aydır bende bu kursa geliyorum. Boş vaktimi burada değerlendirerek güzel eserler ortaya çıkarıyorum. Şuana kadar Allah ve Peygamber ismini Bakır Rölyaf'a işledim. Birde saat yaptım. Şimdi ise ayna kenarı süsü yapıyorum. Oğlum ve torunumda bu kursa geliyor. Ailece burada çok güzel zamanlar geçiriyoruz. Allah belediyemizden ve belediye başkanımızdan razı olsun. Malatya için güzel bir sanat merkezi" dedi.

Oğul Yıldırım: Yapılan eserleri, hediye edebilirsiniz

Bir kamu kuruluşunda memur olarak çalıştığını belirten Mehmet Mustafa Yıldırım'ın oğlu  Selçuk Yıldırım ise "El işi ile uğraşmayı seviyorum. Boş zamanlarımda evde bilgisayarın başında oturmaktansa böyle bir yerde vakit geçirmek daha faydalı. MABESEM bünyesinde  bir çok alanda kursun açıldığını duydum. Ben de Bakır Rölyaf kursuna yatkınlık duyduğum için bu kursa geldim. İnsanların kahveye gidip boş vakit geçireceğine buraya gelmeleri daha güzel olur. Burada yaptığımız eserleri evimize süs olarak asabiliriz. Hediyelik olarak götürebiliriz. Masrafı olmayan bir kurs. Bu kursa vesile olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Torun Yıldırım: Eserlerimi duvara asacağım

Bakır Rölyaf'ın en küçük kursiyerlerinden olan Mehmet Mustafa Yıldırım'ın torunu Faruk Yıldırım da "Yaz tatilimi boşa geçirmemek için bu kursa yazıldım. Dedemin yaptığı eserleri görünce bende yapmak istedim. Dedem ve babamla birlikte kursa geliyorum.  Ben yaptığım rölyafları çerçeve yapıp duvara asacağım. Hedefim mühendis olmak. Bunun dışında diğer kurslara geleceğim" dedi.

Bakır Rölyaf kursunun öğretmeni Abdurrahman Yıldırım 14 yaşını dolduran herkesin Bakır Rölyaf kursuna katılabileceğini belirtti. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber