Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 20 Eylül 2014 - 17:38 Yorum: 0

Baksı Müzesi'nde "Kültür Turizminin Bölgesel Kalkınmada Rolü" sempozyumu

BAYBURT (AA) - Baksı Müzesi'nde Geleceğe Açılan Kapılar Projesi kapsamında, "Kültür Turizminin Bölgesel Kalkınmada Rolü" sempozyumu düzenlendi. Bayraktar köyündeki müzenin konferans salonundaki...

Baksı Müzesi'nde 'Kültür Turizminin Bölgesel Kalkınmada Rolü' sempozyumu

BAYBURT (AA) - Baksı Müzesi'nde Geleceğe Açılan Kapılar Projesi kapsamında, "Kültür Turizminin Bölgesel Kalkınmada Rolü" sempozyumu düzenlendi. 

Bayraktar köyündeki müzenin konferans salonundaki sempozyuma son Valiler Kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atanan Mükerrem Ünlüer, AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan ile davetliler katıldı.

Sempozyum öncesinde protokol üyelerince Baksı Müzesince Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın "Geleceğe Açılan Kapılar" projesi kapsamında Bayraktar köyünde restore ettiği köy konağı hizmete açıldı.

Baksı Müzesi'nde iki gün süreyle devam edecek sempozyumun açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Koçan, Baksı Müzesi’nin bir müze olarak kurulduğunu, dolayısıyla da sınırlarının bu anlamda belli olduğunu kaydetti.

Koçan, insanların kendi topraklarında, kendi kültürleriyle, coğrafyalarıyla, iklimiyle mutlu olmalarını istediklerini ifade ederek, "Ekonomik arayışlar nedeniyle başka kentlere, başka ülkelere göç etsinler istemiyoruz. Çünkü göçün bedeli bir tanesi hasret bir tanesi kültürel yabancılaşma öteki de adressizleşme ve kimliksizleşme diye tanımlanabilir. Onun için büyük idealimiz, insanların ‘buradan bir türlü gitsem’ hayallerinin ‘burada daha çok mutlu olabilirim’ ile yer değişmelerini sağlamaktır" dedi.

Memiş ise yaptığı konuşmada, Bayburt'un turizm ve kültürel açıdan Türkiye'nin önemli şehirlerinden biri olduğunu vurguladı.

Bayburt'un Anadolu'nun kadim şehirlerinden biri olduğunu belirten Memiş, "Anadolu'da Türk yurdu olan ilk dört kadim şehirden birisidir Bayburt. Bu anlamda Bayburt'u değerlendirirken tarihi mirasıyla, kültürel dokusuyla, yetiştirdiği değerlerle değerlendirmeyi umuyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevine atanan Mükerrem Ünlüer'e Koçan tarafından plaket verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber