Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 26 Kasım 2014 - 10:33 Yorum: 0

Bakü 2015'in maskotları belirlendi

Bakü 2015 Avrupa Oyunları'nın resmi maskotları, "Ceylan" ve "Nar" oldu.

Bakü 2015'in maskotları belirlendi

Bakü 2015 Avrupa Oyunları'nın resmi maskotları, 'Ceylan' ve 'Nar' oldu.

Bakü 2015 Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Ceylan ve Nar'ın, Azerbaycan'ın doğasından ve mirasından esinlenerek belirlendiği, ülkenin 'gururlu tarihi' ve 'umut dolu geleceği'ni yansıttığı belirtildi. 

Ceylan ve Nar ikilisinin Bakü 2015'in tanıtımında markalaşmanın yüzü olabileceği ve tüm dünyada ilk Avrupa Oyunları'nı temsil edeceği kaydedildi.

Ceylan kelimesinin Azerbaycan Türkçesinde ülkedeki nebati güzelliklerin, lütuf ve saflığın sembolü anlamına geldiği ve Azerbaycan'ın koruma altında bulunan ender hayvan türlerinden bir tanesi bulunduğu anlatım edildi. 

Narın ise güneşi seven ve Şen anlamına gelen ve Bakü'ye yakın Göyçay şehrinde yetiştirilen bir meyve çeşidi olduğu, Azerbaycan folklorunda ise birliği sembolize ettiği belirtildi. 

Ceylan'ın oyunlar ve Azerbaycan’ın varlıklı mirası için aşırı şık kültürel bir elçi olacağı, Nar'ın ise oyunların enerjisini, heyecanını ve neşesini yansıtacağı, müsabakalara katılıp, spor dallarını anlatacağı bildirildi. 

Henüz çizimi hazır bulunan maskotların, ilerleyen günlerde animasyona ve üç boyutlu bir duruma dönüştürüleceği, Avrupa Oyunları'nın tanıtımında başrol oynayacağı kaydedildi.

2015 Avrupa Oyunları

İlki Bakü'de gerçekleştirilecek Avrupa Oyunları'nda 49 ülkeden 6 bini aşkın sporcu, 20 branşta savaş edecek.

Avrupa Olimpiyat Komitesi sebebi ile dört yılda bir düzenlenmesi planlanan organizasyonda sporcular, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesinde çıkarlarını sınama şansı bulacak.

Toplam 18 tesisin evsahipliğinde düzenlenecek oyunların açılış töreni, inşaatı süren 65 bin şahıs kapasiteli Bakü Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilecek.

ETİKETLER: Bakü , Maskot , Oyun , Ceylan , Nar , Avrupa
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber