Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 21 Ekim 2014 - 20:33 Yorum: 0

Bal'dan yeni parti sinyali

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, "Uzunca süredir çalışmalarımız var, farklı kesimlerden arkadaşlarımızla beraber. Yeri zamanı geldiğinde onu açıklayacağız. Ve bu, partileşme noktasına geldi" dedi.

Bal'dan yeni parti sinyali

Bağımsız Kütahya Milletvekili İdris Bal, 'Uzunca süredir çalışmalarımız var, değişik kesimlerden arkadaşlarımızla beraber. Yeri vakti geldiğinde onu açıklayacağız. Ve bu, partileşme noktasına geldi' dedi. 

Bal, TBMM'de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. 

Görüşmenin arkasından matbuat mensuplarına İzah oluşturan Bal, iç ve siyasete dair görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun ülkenin içinden geçtiği zor çağda demokrasi ve yasa hesabına mühim uyarılarda bulunan bir önder olduğunu anlatım eden Bal, Türkiye'nin vuruş dönemlerindeki bunun şeklinde bir kutuplaşma ortamında olduğunu ileri sürdü. 

Siyasi farklılıklar bir yana bırakılarak ülkenin yine yasa zeminine oturtulması için gayret harcanması gerektiğini belirten Bal, 'Hangi politik görüşten olursak olalım, neye inanırsak inanalım yanında devinim etmemiz gerekir. Bu ülkenin normalleşmesi gerekir. Herkesin müşterek kanaati odur' diye konuştu. 

Kısır parti tartışmaların bir tarafa bırakılmasının mühim olduğunu söyleyen Bal, şu değerlendirmelerde bulundu:

'O çerçevede bizim uzunca süredir çalışmalarımız var, değişik kesimlerden arkadaşlarımızla beraber. Yeri vakti geldiğinde onu açıklayacağız. Ve bu, partileşme noktasına geldi. Biz denir ki bütün partiler bu ülkenin hayrına çalışmalıdır. Demokrasiye inanan herkesle el ele, hiç bir ayrımcılık yapmadan, merkezin sağında fakat solu da kucaklayan bir biçimde yolumuza devam ediyoruz.'

Açıklamalarının arkasından gazetecilerin sorularını da cevap veren Bal, partinin liderinin kim olabileceği sorusuna, '1.5, 2 yıldır çalışmanın liderliğini ben yapıyorum. Ama biz geçmişte liderlikten ağzı yanan bireyler olarak, istişare diyoruz' karşılığını verdi.

'2015 seçimlerine yeni parti ile girebilecek misiniz?' sorusu üstüne ise Bal, '2015 seçimine giremeyen bir devinim yaşayamaz' dedi. 

Bal, bir diğer soruyu yanıtlarken de kendisiyle yanında devinim eden milletvekillerinin sayısına ait net bir bilgi vermesinin şu anda etik olmayacağını, bunu daha sonra açıklayacaklarını kaydetti. İktidar partisinin arasında de ülkenin arasında olduğu halden çekinen fazla aşırı sayıda mebus olduğunu savunan Bal, 'Bizim kırmızı çizgimiz radikaller, teröristlerdir. Onun dışında herkese kapımız açık' değerlendirmesinde bulundu.  

Yeni bir parti kurulurken bir diğer partinin lideriyle görüşmenin alışılmadık bir vaziyet olduğunun anlatım edilmesi üstüne de Bal, Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin en eski politik partisine liderlik yaptığını hatırlatarak, değişik kesimlerle istişare etmenin önemini vurguladı. Bal, Kılıçdaroğlu ile İçten bir sohbet gerçekleştirdiğini belirterek, 'Bu ülkenin sorunlarını çözme noktasında işbirliğine açık, çalışan, çalışmaya hazır iyi niyetli bir politik önder gördüm. Zaten öyle olmalı' dedi. 

Bal, 'Kılıçdaroğlu destek verdi mi?' sorusuna ise 'Türkiye'deki problemlerin çözülmesi bağlamında tıpkı düşünüyoruz. Zira bu, ulus meselesidir. Ülkemizin itibarını korumak, demokrasiyi tesis etmek, yurt kurumlarının itibarını korumak, bu hususlarda benzer düşüncelere sahibiz. Bu hususta herkesle işbirliği yapacağız. Sayın Kılıçdaroğlu ile de zaten bu hususta işbirliğine dair görüş alışverişinde bulundum' karşılığını verdi. 

ETİKETLER: Baldan , yeni , parti , sinyali
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber