Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Nisan 2019 - 13:23 Yorum: 0

Balık av sezonu bitti, fiyatlar yükseldi

15 Nisan'da başlayan denizlerde av yasağının ardından küçük balıkçıların tuttuğu balıklar az da olsa tezgahları süslerken, balık fiyatları 20-35...

Balık av sezonu bitti, fiyatlar yükseldi

15 Nisan'da başlayan denizlerde av yasağının ardından küçük balıkçıların tuttuğu balıklar az da olsa tezgahları süslerken, balık fiyatları 20-35 TL arasında değişiyor. Kültür alabalıkları ise tezgahlarda 20-25 TL'den satılıyor.

Denizlerde av yasağının başlamasıyla birlikte Giresun Balıkçı Pazarında tezgahların birçoğu kapandı. Sadece bir tezgahta olta balıkları ve kültür balıkları satılıyor. Küçük balıkçıların pazara getirdiği mezgitin kilosu 20 TL, istavrit 15 TL ve barbun ise 25 liradan alıcı bekliyor. Kültür alabalığının fiyatı ise av sezonunun bitmesinin ardından 20 liradan 25 liraya, somonun fiyatı ise 25 liradan 30 liraya yükseldi.

Av yasağının başlamasıyla birlikte şu sıralar Karadeniz'de oltayla mezgit avlanıldığını belirten balıkçılar ise "Tezgahlarımızda mezgitin yanı istavrit, barbun, levrek, soman, alabalık var. Satışlarımız çok düşük. Yazın bizim satışlarımız düşer. Halkımız bilinçlenmiş bir tek kışın yer, yazın yemez. Ramazanın da satışlarımıza etkisi olacağını tahmin ediyorum çünkü Ramazanda fiyatlara 5 lira daha zamlı tarife uygulanır. Sezon bittiği için balıkçı tezgahlarının çoğu kapalıdır" dediler.

Balık av sezonu bitti, fiyatlar yükseldi

Balık av sezonu bitti, fiyatlar yükseldi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber