Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 27 Ocak 2021 - 13:43 Yorum: 0

Balıkçılara mor ve mavi ışık denetimi

Samsun İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri ile Samsun Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, balık satışı yapan işletmeleri inceleyerek mor ve mavi ışık...

Balıkçılara mor ve mavi ışık denetimi

Samsun İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri ile Samsun Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, balık satışı yapan işletmeleri inceleyerek mor ve mavi ışık kullanarak balıkların kusurunu gizlemeye çalışan balıkçıları denetledi.

Balık satışı yapan işletmeler hamsi avına getirilen yasağın ardından diğer konular hakkında da denetleniyor. Ekipler, balık boyu, hijyen ve ışık konusundaki denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyor. İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ile Samsun Tarım ve Orman Müdürlüğü İlkadım İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri balık satışı yapılan işletmeleri ışık kullanımı konusunda denetledi. 1 hafta önce yapılan ilk denetimlerde mavi ve mor ışık kullanan ve son kez uyarılan 20'ye yakın işletme, bugün tekrar kontrol edildi.

Ekipler ilk önce Saathane Meydanı civarında bulunan balıkçıları denetledi. Daha önce uyarılan balıkçıların mavi ve mor ışıkları söküldüğü gözlendi. Ekipler daha sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi Balık Pazarı'ndaki balık satan işletmeleri kontrol etti. Burada da mavi ve mor ışıkların söküldüğünü gören ekipler, balık satıcılarına duyarlı davranışlarından ve kurallara uymalarından dolayı teşekkür etti. Ekipler, halkın güven ve sağlığı için bu denetimlerin sıklıkla devam edeceğini söylediler.

Mavi ve mor ışık kullanarak satış yapılan balıkların kusurunu gizlemeye çalışan işletmelere ilk seferde 6 bin 250 TL, ikinci seferde ise 12 bin 500 TL para cezası kesiliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber