Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 01 Ağustos 2014 - 12:13 Yorum: 0

Balıkçılarda "1 Eylül" hazırlığı

Balıkçılar, denizlerde 1 Eylül'de sona erecek av yasağı öncesinde yıpranan ağlarını ve teknelerini onarmaya başladı

Balıkçılarda '1 Eylül' hazırlığı

KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - Karadenizli balıkçılar, denizlerde 1 Eylül'de sona erecek av yasağı öncesinde, tekne ve ağlarda bakım, onarım çalışmasına başladı. 

Karadeniz'e kıyısı bulunan Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesindeki balıkçılar, karaya çektikleri teknelerini ve ağlarını onararak yeni sezona hazırlanıyor.

Av yasakları nedeniyle 15 Nisan'da ara verdikleri "ekmeği denizden çıkarma" mücadelesine 1 Eylül'de tekrar başlayacak olan balıkçılar, yeni sezondan umutlu. 

İğneada'da 26 yıldır balıkçılık yapan İlker Şık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Eylül için hazırlıklara başladıklarını söyledi.

İyi bir sezon geçirmek istediklerini belirten Şık, "Yeni sezona yeni umutlarla hazırlanıyoruz. Heyecanla hazırlıklarımızı yapıyoruz ancak balıkçının durumu ortada. Borçlarımız var. Büyük tekneler, bizim gibi ufak işler yapan balıkçıları bitirdi" diye konuştu.

Balıkçılardan, Seyfettin Coşkun da yeni sezonun tüm balıkçılara bol kazanç getirmesi temenni etti.

Geçen yıl kötü bir sezon geçirdiklerini dile getiren Coşkun, 1 Eylül'de "vira bismillah" diyerek denize açılacaklarını vurguladı.

Cevat Metin ise bu sezon denizden "bereket" beklediklerini kaydetti. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber