Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 01 Nisan 2015 - 13:18 Yorum: 0

Balıkesir, 5 milyon nüfusa göre planlanıyor

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin, il planlamasını, nüfusun 2050 yılında 5 milyon olacak şekilde yaptığı bildirildi.Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip...

Balıkesir, 5 milyon nüfusa göre planlanıyor

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin, il planlamasını, nüfusun 2050 yılında 5 milyon olacak şekilde yaptığı bildirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, belediye yatırımlarını yerinde incelemek, muhtarların ve sivil toplum kuruluşlarının taleplerini dinlemek amacıyla daire başkanlarıyla Manyas'a gitti.

Manyas Belediyesine, kırsal mahallelerde kullanılması için 150 çöp konteyneri vereceklerini belirten Uğur, ilçede toplanan katı atıkların Balıkesir Düzenli Katı Atık Tesisleri'nde depolanması için talimat verdi.

AK Parti İlçe Başkanı Hasan Kahraman'ı ziyaret eden Uğur, çok büyük öneme sahip sağ sahil projesinin bittiğini belirterek, sol sahil projesinin de ihalesinin nisanda yapılacağını söyledi.

Manyas-Gönen yolunun ihalesinin bir ay içinde tamamlanacağını vurgulayan Uğur, ilçenin gelişimine katkı sunacak projelere destek vereceklerini bildirdi.

Esnafla da bir araya gelen Uğur, daha sonra gerçekleştirdiği İlçe Kaymakamı Mehmet Erdem ve Belediye Başkanı Tancan Barçın'ı ziyaretinde ise Balıkesir’' bir bütün olarak doğru bir şekilde planlayacaklarını söyledi.

Manyas'ın tarım ve hayvancılık alanında öne çıktığına işaret eden Uğur, hayvancılık organize sanayi bölgesinin kurulabileceğini kaydetti.

Balıkesir'i 2050 yılında 5 milyon nüfusa göre planlamasını yaptıklarına dikkati çeken Uğur, "Bu hedefimiz kapsamında Bandırma'yı da 2050 yılında 1 milyon nüfusa göre planlıyoruz. Manyas da bu planlamalarımızın içinde yer alıyor" diye konuştu.

Muhtarlarla yaptığı toplantının ardından ilçedeki yatırımları inceleyen Uğur, Manyaslılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin yapımına başladığı camiye yardım sözü verdi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber