Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 30 Mart 2015 - 13:53 Yorum: 0

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, keresteci esnafıyla görüştü

Uğur, keresteciler ile marangozlar için Organize Sanayi Bölgesinde özel bir site kurulup yer tahsisi yapılacağını belirtti

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, keresteci esnafıyla görüştü

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, keresteciler ile marangozlar için Organize Sanayi Bölgesinde özel bir site kurulup yer tahsisi yapılacağını belirtti.

Sanayi Sitesi'nde Umum Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile birlikte düzenlenen toplantıya katılan Uğur, Balıkesir'de esnaflık yapan yüzlerce keresteci ve marangozun yaşadığı sorununa çözüm bulmak için kolları sıvadıklarını ifade etti.

Konuşmasında büyükşehire yakışır bir marangozlar ile keresteciler sitesi kurulacağının altını çizen Uğur, şunları kaydetti:

"Marangozlara buradan çıksınlar demiyoruz, ancak, derbederlikten kurtarmak istiyoruz. Kendi aranızda müzakere edin. Talep olursa emrinize amadeyiz. Biz istiyoruz ki, sizlerin ekmeğini büyütelim, sizlere yardımcı olalım. Balıkesir'in elini, ayağını düzeltelim, perişanlıktan kurtulsun. Talep olursa 6 ay içinde dükkanlar teslim edilecek, 1 yıl içinde de tamamı teslim edilmiş olacak. Kar falan yok, OSB'nin kar etme lüksü yok. Oda talepleri toplasın. Burada isterlerse dükkan sahibi olabilirler."

Kredi kullanmak isteyen esnafa en uygun banka ve faiz oranı imkanından yararlanmaları için de destek olacaklarını sözlerine ekleyen Uğur, "Tüm planlar marangoz ve kerestecilerin ihtiyaç ve taleplerine göre yapıldı. OSB'deki Ağaç İşleri Sanayi Sitesi'nde 6 tip işyeri projelendirildi. Dükkan sahibi olmak isteyen esnaf için burada fiyatların sadece yüzde 30'unu peşin ödemek kaydıyla kalanını 10 yıl taksitlendirebilme imkanı sağlanacak" diye konuştu.

Toplantıya, Uğur'un dışında, Emlak İstimlak Dairesi Başkanı İrem Kaan, Balıkesir Organize Sanayi Bölge Müdürü Gökmen Zeytun, Balıkesir Umum Marangozlar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kamil Güler, Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Erol Ayvaz ile çok sayıda keresteci ve marangoz esnafı katıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber