Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Mart 2015 - 16:48 Yorum: 0

Balıkesir'de 94 şehit için 94 bin fidan dikilecek

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de Çanakkale Savaşları'na katılan 94 Balıkesir Lisesi şehidi için, Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projesi kapsamında 94 şehit için 94 bin fidan toprak...

Balıkesir'de 94 şehit için 94 bin fidan dikilecek

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de Çanakkale Savaşları'na katılan 94 Balıkesir Lisesi şehidi için, Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projesi kapsamında 94 şehit için 94 bin fidan toprak ile buluştu.

Organize Sanayi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılan etkinlikte, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü anısına Çanakkale Savaşları'nda şehit düşen 94 Balıkesir Lisesi öğrencisi anıldı ve program sonrasında şehitler için fidan dikme etkinliği düzenlendi.

İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulması ile başlayan etkinlik protokol konuşmalarıyla devam etti.

Törende konuşan Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, 94 şehidin dikilen 94 fidanla sonsuza kadar yaşayacağını ifade etti. Lise yıllarında savaşlara katılıp bir daha geri dönemeyen şehitlerin asla unutulmayacağını belirten Yaman, şunları kaydetti:

"Bugün Çanakkale'nin geçilemeyeceğini ve vatanımızın bölünemeyeceğini tüm dünyaya haykıracağımız gün. Bugün 1914 ve 1917 yılları arasında Balıkesir Lisesi öğrencilerinin Çanakkale Savaşları'na katılıp bir daha dönememiş 94 öğrencimizin anısını yüceltme günüdür. Bugün bir hilal uğruna batan 94 gencecik fidanımızın vatan uğruna, istiklal uğruna kanları ile suladıkları bu vatan topraklarına onlar adına fidan dikme günüdür. Bu 94 gencimizin adı sonsuza kadar bu topraklarda yaşayacak."

İl Milli Eğitim Müdür'ü Cengiz ise "Hayatını kaybeden Balıkesir Lisesi öğrencilerinden 94 kişi anısına 94 bin fidan etkinliğini hayata geçireceğiz. Ülkemizin ölüm kalım savaşı olan ve halkımızın da harbi umumi dediği 1. Dünya savaşında dillere destan mücadele ile yüzbinlerce insanımız şehit oldu. Bizde bu şehitlerimizden 94'ünün adını sonsuza kadar yaşatmak için 94 bin fidanı toprak ile buluşturacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Kadire Kemal Gürel Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Çanakkale Türküleri'ni seslendirdikleri mini konserin ardından fidan dikimi yapıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber