Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Asayiş 09 Aralık 2016 - 17:58 Yorum: 0

Balıkesir’de FETÖ/PDY iddianameleri kabul edildi

15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında Balıkesir'de...

Balıkesir’de FETÖ/PDY iddianameleri kabul edildi

15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik (FETÖ/PDY) soruşturmaları kapsamında Balıkesir'de 434 şüpheli hakkında hazırlanan 38 iddianamenin kabul edildiği bildirildi.

FETÖ/PDY ile bağlantı şüphesi bulunan kişiler hakkında Balıkesir il yapılanmasına yönelik Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı ve ilçe Cumhuriyet Başsavcılıklarınca "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından bugüne kadar Balıkesir'de 2 bin 167 kişi hakkında soruşturma başlatıldı.

Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamada, "Yürütülen adli soruşturmalar kapsamında soruşturmalar suç yeri itibarıyla yetkisizlik kararıyla başka illere gönderilenler hariç olmak üzere il yargı çevremiz içinde 787 kişi tutuklanmış, 917 kişi hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 134 kişi savcılık işlemleri sonrası, 36 kişi ise kolluk işlemleri sonrası Cumhuriyet savcısı talimatı ile serbest bırakılmış olup, ayrıca 112 kişi hakkında yakalama kararı çıkartılmış ve 181 kişiye yönelik inceleme ve araştırmalar ise halen devam etmektedir" denildi.

Yapılan soruşturmalara ilişkin olarak, 08 Aralık 2016 tarihi itibariyle Cumhuriyet Başsavcılığınca "Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme" ve "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" suçlarından Balıkesir 2.Ağır Ceza Mahkemesine 247'si tutuklu toplam 434 kişi hakkında düzenlenen iddianameler mahkeme tarafından kabul edilerek 38 kamu davası açıldı ve kovuşturma aşamasına geçildi. Düzenlenen 2 iddianamenin ise halen mahkemede değerlendirme aşamasında olduğu bildirildi.

Haklarında soruşturma yapılan hakim, Cumhuriyet savcısı ve mülki idare amirlerine ilişkin dosyalar yetkisizlik kararı ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber