Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 11 Mart 2015 - 11:53 Yorum: 0

Balıkesir'de şap ve kuduz aşılamaları başladı

Aşılama kampanyası 30 Nisan'a kadar devam edecek

Balıkesir'de şap ve kuduz aşılamaları başladı

BALIKESİR (AA) - İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce ilkbahar dönemi şap ve kuduz aşılama çalışmalarına başlandı.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, hayvan hastalıklarının kontrol altına alınabilmesi, eradikasyonun sağlanması ve diğer bulaşıcı hastalıklarla etkin mücadele için aşılama çalışmalarının başladığı duyuruldu.

Kampanyanın 30 Nisan'a kadar süreceği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şap hastalığına karşı hazırlanan 'Risk Bazlı Stratejik Plan' ile şap virüsünün yayılma sebepleri ve bu sebeplerin yok edilmesine yönelik tedbirler belirlenirken hastalığa karşı uygulanan aşının yapısı iyileştirilerek daha etkin bir mücadele yürütülmesi hedefleniyor. Kampanya kapsamında iki aylıktan büyük tüm büyükbaş hayvanlar aşılanıyor. Bu yıl ilk defa aşılanan hayvanlara yıl içerisinde stratejik plan gereği rapel aşılaması uygulanacak. Bakanlığımızca yürütülen 'Kuduz Hastalığının Kontrol ve Eradikasyonu Projesi' kapsamında ilimiz genelinde sahipli, sahipsiz tüm kedi ve köpeklerin aşılanması hedefleniyor. Üreticilerimizin kampanya döneminde hayvanlarına aşı yaptırmaları Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı ve Yem Kanunun 4'üncü maddesi gereğince mecburidir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber