Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 17 Eylül 2014 - 21:43 Yorum: 0

Balıkesir'de şiddetli yağış

Manyas-Gönen karayolu kıyısında bulunan tahliye kanallarının suyun tahliyesinde yetersiz kalması sonucu Manyas'ın Akçaova Mahallesi'nde bazı ev ve iş yerlerini su bastı

Balıkesir'de şiddetli yağış

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'de etkili olan yağış nedeniyle Manyas-Gönen karayolu kıyısındaki tahliye kanallarının suyun tahliyesinde yetersiz kalması üzerine Manyas'ın Akçaova Mahallesi'nde bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Öğlen saatlerinde başlayan yağmur sonrası karayolunun kıyısında bulunan tahliye kanalları, yüksek kesimlerden gelen yoğun yağmur sularının tahliyesinde yetersiz kalınca Akçaova Mahallesi'nde çok sayıda ev ve iş yerinin alt katları su altında kaldı.

Bazı yerlerde bahçe duvarları ile evlerin bahçe kapılarının sel suları nedeniyle yıkıldığı belirtildi.

Eşi Feriye Savaş ile evlerinde mahsur kalan 85 yaşındaki İsmail Savaş, yağmurun aniden bastırdığını belirterek, "Daha sonra mahallemiz yaklaşık bir metre yükseklikte su ile doldu. Şoke olduk. Marketin içine su girmesin diye yağ tenekeleri koydum ama nafile, tam bir felaketti" dedi.

Manyas Kaymakamı Mehmet Erdem, Belediye Başkanı Tancan Barçin, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İsmet Kürşat Karademir Akçaova Mahallesi'ne gelerek incelemelerde bulundu, su tahliye çalışmalarını takip etti.

Erdem, Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin mahalleye gelerek hasar tespit çalışmalarına başladıklarını söyledi. Bu arada yüzlerce dekar tarım arazisi de sular altında kaldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber