Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 29 Ağustos 2014 - 11:08 Yorum: 0

Balıkesir'den kısa kısa

Edremit İda-Zeytin Kültür ve Sanat Günleri başladı

Balıkesir'den kısa kısa

BALIKESİR (AA) - Edremit Belediyesi tarafından düzenlenen "Edremit İda-Zeytin Kültür ve Sanat Günleri" başladı.

Belediye Başkanı Kamil Saka, etkinliğin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Edremit’in çağdaş, kültürel ve sanatın dolu dolu yaşandığı bir ilçe olmasını istediklerini bildirdi.

Bu amaçla ilçenin sosyal, ekonomik ve kültürel ihtiyaçlarını gidermek üzere projeler hazırladıklarını aktaran Saka, şöyle konuştu:

Edremit Körfezi’nde 40 yıl önce festival kültürü başladı. Öncekiki yıllarda eski belde ve köylerimizde düzenlenen festival, şenlik ve köy hayırları gibi kültürel faaliyetleri çok önemsiyor ve bu kültürel etkinlikleri devam ettirmek istiyoruz. Edremitliler artık kültür ve sanatın tüm güzelliklerini yaşamayı hak ediyor. Onun için sosyal, ekonomik ve kültürel ihtiyaçları gidermek üzere projeler hazırlıyoruz. Edremit’in çağdaş, kültürel ve sanatın dolu dolu yaşandığı bir ilçe olmasını arzu ediyoruz. Bu kapsamda bilimsel panellerden söyleşilere, dinletilere, sergilere, konserlere kadar her alanda dolu dolu olarak hazırladığımız Edremit İda Zeytin Kültür ve Sanat Günlerini başlatıyoruz."

 

Daha sonra halk oyunları, konserler ve çeşitli eğlenceler yapıldı.

 

- Manyas Belediye Başkanı Barçın'ndan "borç" açıklaması

 

Manyas Belediye Başkanı Tanjan Barçın, 30 Mart'taki seçimler sonrası yerel yönetimi 6 milyon lira borçla devir aldıklarını iddia etti.

 

Barçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, borç yükünün bitmesi için yönetim olarak belediyenin gelir kaynaklarını artırıcı çalışmalarda bulunduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Manyas Belediyesi mülklerinde bulunan kiracıların belediyeye borcu 2 milyon lira. 60 yaşındayım. Kendimi bildim bileli belediyenin mülklerinde kiracı olan vatandaşlar bulunmaktadır. Bunların birçoğu da uzun süreden beri kira ödememektedir. Yerel yönetim olarak kiraların tahsili konusunda gerekli yasal çalışmayı başlattık. Ayrıca kiralarda yeni düzenlemelere gitmeyi öngörüyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber