Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Ekim 2014 - 16:43 Yorum: 0

Balıkesir'den kısa kısa

Bandırma Kütüphanesi’nden 6 ayda 14 bin 187 kişi yararlandı

Balıkesir'den kısa kısa

BALIKESİR (AA) - Bandırma Halk Kütüphanesi’nden 6 ayda 14 bin 187 kişinin yararlandığı bildirildi.

Kütüphane'nin Müdür vekili Hasan Toku, ilk altı aylık verilere göre kütüphanenin ödünç kitap alma servisine 14 bin 150 kişinin geldiğini ve gelen vatandaşların toplamda 25 bin 150 kitaptan faydalandığını söyledi.

Kütüphaneden yararlanan vatandaş sayısının geçen yıla göre daha fazla olduğunu ifade eden Toku, "2013 yılında kütüphanemizi ziyaret edenlerin sayısı 2014'e göre daha az. Şu andaki üye sayımız ise 2 bin 801'dir. Kültür ve Turizm Bakanlığı, son olarak kütüphanemize edebiyat ağırlıklı 5 bin kitap göndererek, kitaplarımızın güncellenmesini sağladı. Bugünkü mevcut kitap sayımız 28 bin 282" dedi.

 

-"Her Köyde Bir Etkinlik"

Ayvalık Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Ayvalık Gençlik Merkezi, "Her Köyde Bir Etkinlik" sloganı kapsamında Çamoba ve Tıfıllar mahallelerinde orta oyunu düzenledi.

Etkinlik hakkında AA muhabirine bilgiler veren Ayvalık Gençlik Meclisi Başkanı Lütfü Kotan, gölge oyunlarının Anadolu kültürünün önemli bir parçası olduğunu söyledi. Kırsalda yaşayan çocukların eğlence anlayışına farkındalık getirmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini ifade eden Kotan, "Hacivat ve Karagöz gibi önemli karakterlerin de olduğu gölge oyunları maalesef günümüzde sadece ramazan eğlencesi olarak gölgede kalmaya başladı. Bizde köylerimizdeki kardeşlerimize bu kültürümüzü yansıtmak istedik. Çocuklarla olmak çok güzel bir duygu, onların gülümsemesi her şeye bedel, biz elimizden geldiğince çocukları gülümsetmeye devam edeceğiz" dedi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber