Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 23 Ekim 2014 - 15:48 Yorum: 0

Balıkesir'e 10 milyar avroluk metalürji yatırımı

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur: "Bandırma'daki metalürji sanayi alanı, yaklaşık 50 bin dönümlük alanı kapsayacak. Bu sanayi için yapılacak yatırım yaklaşık 10 milyar avroyu buluyor"

Balıkesir'e 10 milyar avroluk metalürji yatırımı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma ilçesindeki metalürji sanayi alanının, yaklaşık 50 bin dönümlük bir sahayı kapsayacağını belirterek, "Bunun için sanayiciler, bölgeden şu ana kadar 35 bin dönümlük yer satın aldı. Bu sanayi için yapılacak yatırım yaklaşık 10 milyar avroyu buluyor" dedi. 

Uğur, Bandırma'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, sürdürülebilir şehircilik anlayışı kapsamında ve gelecekte Balıkesir'in nüfusunun 5 milyon olacağı hesabıyla hizmetlerini herkese eşit şekilde yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Çevre düzeni planı kapsamında Bandırma'nın, önümüzdeki dönemde "metalürji üssü" konumuna geleceğini bildiren Uğur, "Metalürji sanayi alanı, yaklaşık 50 bin dönümlük alanı kapsayacak. Bunun için sanayiciler, bölgeden şu ana kadar 35 bin dönümlük yer satın aldı. Bu sanayi için yapılacak yatırım yaklaşık 10 milyar avroyu buluyor. Tüm hesaplarımızı, gelecekte Bandırma'nın nüfusunun 1,5 milyonu bulacağını düşünerek yapıyoruz" diye konuştu.

 

Uğur, 30 Mart yerel seçimlerinden sonra Balıkesir'in büyükşehir olmasıyla kurdukları Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) kapsamında tüm ilçelerin su, kanalizasyon ve katı atık bertaraf hizmetlerinin kendilerine geçtiğini anımsatarak, şöyle devam etti:

"İlimiz sınırları içinde halen 500 bin su-kanalizasyon abonemiz bulunuyor. Bandırma Belediyesinin, Hazine kredisiyle Gönen'den, Bandırma'ya getirdiği içme ve kullanma suyunun 102 milyon 688 bin liralık borcunu da biz devraldık. Bu borç, her ay bizden 8 milyon lira olarak kesiliyor. Halen, Hazine'ye 75 milyon liralık borç yükü bizim sırtımızda. Bu borcu, 2015 yılı sonuna kadar ödeyeceğiz."

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Bandırma, Erdek ve Marmara ilçeleri sınırları içindeki 67 bin 500 hektarlık alanı, zeytin sineğine karşı iki kez ilaçladıklarını dile getiren Uğur, "Bin 350 litre ilaç attık. Körfez dahil Balıkesir'de toplam 825 bin dekarlık alanı ilaçladık. Bu yörelerin hangi partiye oy verip vermediklerine bakmaksızın zeytin sineği mücadelesi yapıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber