Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mart 2015 - 13:08 Yorum: 0

Balıkesirli iş kadınları lavanta yetiştirecek

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Girişimci İş Kadınları Derneği (BAGİKDER) Başkanı Yasemin Afacan ve ekibi, lavanta yetiştiriciliği konusunda bir proje hazırladıklarını belirtti. Karesi Belediye...

Balıkesirli iş kadınları lavanta yetiştirecek

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Girişimci İş Kadınları Derneği (BAGİKDER) Başkanı Yasemin Afacan ve ekibi, lavanta yetiştiriciliği konusunda bir proje hazırladıklarını belirtti. 

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ı ziyaretinde konuyla ilgili açıklamalar yapan Afacan, lavanta yetiştirerek ülke ekonomisine katkıda bulanacaklarını söyledi. Özelikle bitkiyi ihraç etmek istediklerini ifade eden Afacan, "Bu bitkinin yetiştirilmesi Balıkesir'e de büyük katkı sağlayacak. Lavanta gelir getiren ancak fazla tanınmayan bir bitki. Kırsal mahallelerde yaşayan çiftçiler gelir getirmediği için sebze yetiştirmek istemiyor. Bizde proje kapsamında ilk olarak lavanta yetiştirmek isteyen kişilere eğitim vereceğiz" dedi.

Yılmaz ise, Türkiye'de kadınların siyasi ve ticari hayatta ön plana çıkmasının kalitenin artmasına neden olduğunu söyledi. Kadın elinin değdiği her yerde güzelliklerin ortaya çıktığını dile getiren Yılmaz, "Kadınlarımızın ticari, sosyal, siyasi, vakıf ve dernek gibi kurumların içerisinde daha fazla olmalarını arzu ediyoruz. Güçlü Türkiye ancak kadınlarımızın başarısıyla elde edilebilir. Her alanda daha aktif rol alan kadınlarımız, Yeni Türkiye'nin gücüne güç katacaktır" diye konuştu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber